Mégsem akarja szabályozni a blogokat a Fidesz

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: blog | médiatörvény

2010.
09.20.
17:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az internetes blogokat nem fogja regisztrációhoz kötni az új médiaszabályozás, a külföldi tulajdonú, magyar közönségnek szánt portálokat azonban ellenőrizné a vezető párt.

lsimonlaszlo.huL. Simon László, a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke ma fogadta Daniel Baert, az USA külügyi helyettes államtitkárát. A megbeszélésen magyar fél biztosította a hallgatóságot,  hogy az új médiatervezet a blogokat nem kívánja szabályozni, "az internet szabadságát úgy kívánjuk megőrizni, ahogy az eddig is jellemző volt" - mondta Simon, aki azért szorgalmazta tárgyalópartnerénél, hogy közösen lépjenek fel a hazai közönséget célzó, szélsőséges tartalmakat terjesztő külföldi portálok ellen, amennyiben ezek durván sértik az emberi vagy személyiségi jogokat. A parlament őszi ülésszakában tárgyalja a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló, egyéni képviselői indítványként benyújtott törvényjavaslatot. Ezen kívül ősszel kerül a ház elé a részletszabályozásokat tartalmazó - még be nem terjesztett - új médiatörvény tervezete is.

Korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslat szerint a törvény hatálya alá tartozó valamennyi tartalomszolgáltató köteles regisztrálni a média felügyeletét ellátó hatóságnál, beleértve a 250 ezer magyar nyelvű blogot és több millió magyar nyelvű szerkesztett honlapot is. A Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) álláspontja szerint a médiatörvény új tervezete olyan követelményeket és közlési kötelezettségeket ír elő valamennyi kereskedelmi tartalomszolgáltatónak (televízió, rádió, nyomtatott sajtó) és a honlapok, blogok üzemeltetőinek, amelyek a szólásszabadságot és a szerkesztői szabadságot is súlyosan sértik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés