Lehúzza a rolót az egyik az egyik legnagyobb kereső

Szerző: digibiz Forrás: CNN.com / Index.hu / digibiz.hu

Címkék: Ask.com | Google | Yahoo | AOL

2010.
11.10.
15:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Ask.com valaha a legnagyobb kereső oldalak egyike volt, azonban nem tudta tartani a lépést a fejlődéssel; a világon a keresések hatvanöt százalékát a Google-ről intézik. A napokban az oldal mérnökei jelentős részét elbocsátja, és a kérdezz-felelek típusú szolgáltatásuk fejlesztésén fognak dolgozni.

ask.comLezárult az internetes keresések egy korszaka. Az egykori kereső óriás, az InterActive Corp-hoz tartozó Ask.com ugyanis elküldi mérnökei nagy részét, konkrétan 130 embertől válnak meg, és ezzel átszervezik keresői technológiájukat. A hírek szerint a 14 éves keresőoldal elismerte, hogy nem tudott felzárkózni a Google és a Microsoft Bing mellé. Az USA-ban az Experian-Hitwise adatai szerint idén október végén a Google 70,47 százalékos piaci részesedéssel vezetett, a Yahoo 14,9 százalékkal a második, a Microsoft-féle Bing 10,06 százalékkal a harmadik. Az Ask.com 2,57 százalékkal a negyedik legnépszerűbb kereső volt, és 1,4 százalékot az AOL Search is lecsippentett magának. Így az Ask.com leállítja keresői algoritmusát, és ehelyett egy céget alkalmaznak, akik majd a technikát szolgáltatják nekik. Azt azonban szóvivőjük nem árulta el, hogy melyik cég lesz ebben a partnerük.

Az Ask.com úgy tervezi, hogy a jövőben a kérdezz-felelek szolgáltatásuk (természetes nyelvi keresés) fejlesztésére fognak koncentrálni, amit júliusban indítottak el. A comScore korábbi adatai szerint áprilisban az amerikaiak 15,5 milliárd netes keresést indítottak el (150 millióval többet, mint márciusban), ebből tíz milliárdot a Google szolgáltatásai oldottak meg. Valószínűleg ez a szám azóta tovább növekedett.
 
Az Ask.com-ot eredetileg Ask Jeeves néven hozta létre Garrett Gruener és David Warthen 1996-ban. Azzal vívta ki népszerűségét, hogy az oldal kezelni tudja a természetes nyelvi kereséseket - nem pedig kulcsszavakra kell rá keresni - amire egy nyakkendős figura adta meg a választ. 2005-ben száműzték a karaktert, bár Angliában és Írországban tavaly visszatért az oldalra. Ám emellett nem sikerült igazi innovációs megoldásokat produkálniuk, így a Google eltiporta.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés