Nem befolyásolja a Facebook a vásárlást

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: felmérés | baynote

2012.
01.13.
11:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Egyesült Államokban ezer karácsonyi vásárló közül több mint nyolcszázan állítják azt, hogy az ajándékokkal kapcsolatos döntésükben nem befolyásolta őket a Facebook vagy más közösségi hálózat. A Baynote által készített felmérésből az is kiderül, hogy a táblagép tulajdonosok 48,6%-a ezen az eszközön keresztül bonyolította vásárlását, és számukra az email volt a leghasznosabb promóció.

Az Amazon Price Check applikációja révén az amerikai vásárlók a valóságban próbálhatják ki a terméket, ám utána online fizetnek. Ez sokat árthat a helyi kereskedőknek, sőt a felmérés szerint a megkérdezettek 93%-a online kutat a kívánt áru után, majd személyesen vásárolja meg egy boltban. 
techcrunch

Az is kiderült, hogy a kereskedők akkor járnak a legnagyobb sikerrel a promóció terén, ha mindezt emailben teszik. A válaszadók 62,5%-a szerint az email a leghasznosabb módja annak, hogy reklámot kapjanak. Mindössze 2,5%-uk szerint a Facebook a legjobb csatorna erre. 

Kétségtelen, hogy a 2011-es év karácsonyi szezonjának a táblagépek voltak a sikertermékei. A tulajdonosok fele vásárolt az eszközön keresztül, ami azt jelenti, hogy az összes vásárló 8%-a táblagépen vásárolt. Így a kereskedőknek nem árt elgondolkozniuk azon, hogy táblagépre optimalizálják a képernyőt. 


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés