Nem elég innovatív a Twitter?

Szerző: digibiz Forrás: dotkom.blog.hu / digibiz.hu

Címkék: Twitter | mikroblog

2010.
12.10.
11:37

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyes szakértők szerint bajban van a Twitter, mert képtelen pénzt csinálni a szolgáltatásból. Mindennek hátterében cégen belüli széthúzások is állhatnak, hiszen négy év alatt három vezérigazgatót fogyasztott a cég. Tény, hogy a hirdetők még nem lepték el a szolgáltatást, ráadásul az aktív felhasználók száma is kétséges.

Az a hír járja, hogy komoly cégen belüli problémákkal küzd a mikroblog szolgáltató, a Twitter, ugyanis eltérő az előrelépésről alkotott véleménye az üzletfejlesztőknek és a termékfejlesztőknek. A probléma az, hogy még mindig nem lehet tudni, hogy a Twitter hosszú távon hogyan tartható fenn, hogyan lehetne pénzforrásként kihasználni - írja a Dotkom.blog.hu.

A Twittert 2006-ban alapították, azóta már három vezérigazgató fordult meg a cégnél, ami nem vet túl jó fényt rájuk. A Twittert egyre többen használják, ám még mindig nem sikerült felvázolniuk a fejlesztés üzleti pályáját.  A legnagyobb reményt a nemrégiben bevezetett promótált bejegyzések, keresési trendek és fiókokhoz fűzheti a cég, mert ezek a megoldások utat nyithatnak a Twitter valódi hirdetési platformmá válása előtt.

dotkom.blog.hu

Valójában már az is kétséges, hogy hány aktív felhasználója van a Twitternek. A cég 175 millió felhasználóról beszél, akik közül 65 millió amerikai. Ám nemrég napvilágot látott a Pew Research Center felmérése, ami alapján az amerikai felnőttek 6 százaléka, azaz nagyjából 15 millió ember használja a Twittert. Ha ezt kiegészítjük a fiatalabb korosztállyal, akkor se jön össze a 65 millió felhasználó, ami azt jelenti, hogy a fiókok nagy része inaktív. Mint mi is hírt adtunk róla, néhány hónappal ezelőtt a Google 2,5 milliárd dolláros ajánlatot tett a Twitternek, ám elutasították a közeledést.

Egyes szakértők aggódnak a Twitter jövőjéért, hiszen az egyik legkevésbé innovatív cégnek tartják a Szilícium-völgyben. Ugyanakkor minden elmaradottsága ellenére, a közelmúltbeli teljes redizájn mellett, például a szolgáltatás a geolokációs vonatkozásait is igyekszik erősíteni.

Ha igazak a hírek, a közeljövőben a Szilícium-völgy meghatározó kockázati tőke társasága, a Kleiner Perkins emelhet tőkét a társaságban, a több mint 150 millió dolláros befektetés pedig nem kevesebb, mint 3-4 milliárd dollárra értékeli a Twitter egészét. Az új tőkeemelési körről egyébként már októberben pletykáltak, és akkor úgy hírlett, a cégnek valójában nincs szüksége pénzre, a korábbi befektetések jelentős része még ott hever a bankszámláján.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Akcióban a szezonális termékek

A webáruházak többsége nem készül külön akcióval a nyárra, inkább az őszi és téli időszakhoz hasonlóan a szezonális termékeket kínálják kedvezménnyel. Az internetes üzletek a válság miatt nem változtattak az árazási szokásaikon, azonban így is növelték vásárlóik számát.

Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés