Nem elég innovatív a Twitter?

Szerző: digibiz Forrás: dotkom.blog.hu / digibiz.hu

Címkék: Twitter | mikroblog

2010.
12.10.
11:37

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyes szakértők szerint bajban van a Twitter, mert képtelen pénzt csinálni a szolgáltatásból. Mindennek hátterében cégen belüli széthúzások is állhatnak, hiszen négy év alatt három vezérigazgatót fogyasztott a cég. Tény, hogy a hirdetők még nem lepték el a szolgáltatást, ráadásul az aktív felhasználók száma is kétséges.

Az a hír járja, hogy komoly cégen belüli problémákkal küzd a mikroblog szolgáltató, a Twitter, ugyanis eltérő az előrelépésről alkotott véleménye az üzletfejlesztőknek és a termékfejlesztőknek. A probléma az, hogy még mindig nem lehet tudni, hogy a Twitter hosszú távon hogyan tartható fenn, hogyan lehetne pénzforrásként kihasználni - írja a Dotkom.blog.hu.

A Twittert 2006-ban alapították, azóta már három vezérigazgató fordult meg a cégnél, ami nem vet túl jó fényt rájuk. A Twittert egyre többen használják, ám még mindig nem sikerült felvázolniuk a fejlesztés üzleti pályáját.  A legnagyobb reményt a nemrégiben bevezetett promótált bejegyzések, keresési trendek és fiókokhoz fűzheti a cég, mert ezek a megoldások utat nyithatnak a Twitter valódi hirdetési platformmá válása előtt.

dotkom.blog.hu

Valójában már az is kétséges, hogy hány aktív felhasználója van a Twitternek. A cég 175 millió felhasználóról beszél, akik közül 65 millió amerikai. Ám nemrég napvilágot látott a Pew Research Center felmérése, ami alapján az amerikai felnőttek 6 százaléka, azaz nagyjából 15 millió ember használja a Twittert. Ha ezt kiegészítjük a fiatalabb korosztállyal, akkor se jön össze a 65 millió felhasználó, ami azt jelenti, hogy a fiókok nagy része inaktív. Mint mi is hírt adtunk róla, néhány hónappal ezelőtt a Google 2,5 milliárd dolláros ajánlatot tett a Twitternek, ám elutasították a közeledést.

Egyes szakértők aggódnak a Twitter jövőjéért, hiszen az egyik legkevésbé innovatív cégnek tartják a Szilícium-völgyben. Ugyanakkor minden elmaradottsága ellenére, a közelmúltbeli teljes redizájn mellett, például a szolgáltatás a geolokációs vonatkozásait is igyekszik erősíteni.

Ha igazak a hírek, a közeljövőben a Szilícium-völgy meghatározó kockázati tőke társasága, a Kleiner Perkins emelhet tőkét a társaságban, a több mint 150 millió dolláros befektetés pedig nem kevesebb, mint 3-4 milliárd dollárra értékeli a Twitter egészét. Az új tőkeemelési körről egyébként már októberben pletykáltak, és akkor úgy hírlett, a cégnek valójában nincs szüksége pénzre, a korábbi befektetések jelentős része még ott hever a bankszámláján.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés