Nem csak az iWiW van bajban

Szerző: digibiz Forrás: Index.hu / Digibiz.hu

Címkék: Yahoo | Myspace

2011.
01.13.
08:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook elvitte a felhasználókat, és ezzel a bevételt is, ezért a teljesen átszervezik a Myspace-t és kirúgnak 500 dolgozót. A Yahoo állítólag megvenné a portált.

A jobb időket is megélt Myspace bejelentette, hogy nagyjából a felére csökkenti az alkalmazottainak számát, ami része az átalakítási terveiknek. Körülbelül ötszáz embertől válnak meg, és amíg a kirúgott kollégák munkát, addig a Myspace cégvezetői partnereket keresnek. A Myspace ugyanis tartalomszolgáltató portálként próbálja újra felküzdeni magát az élre - írja az Index.

Elképzelhető, hogy a News Corp., a Myspace tulajdonosa vevőt keres a portálra, amelyért 2005-ben 580 millió dollárt fizetett. A Los Angeles Times szerint az egyik lehetséges vevő a Yahoo.

A Myspace emellett olyan helyi partnereket keres, amelyek segítségével felpörgetheti a hirdetési felületeinek és tartalmainak eladását. Korábban megírtuk, hogy a Myspace tavaly összefogott a Facebookkal, hátha a nagy rivális segítségével növelni tudja a látogatók számát. Ekkor a Myspace-re elhelyeztek egy gombot, aminek segítségével a Facebook azonosítóval is be lehet lépni az oldalra.

Az biztos, hogy a cégnek valamit lépnie kell, mert a 2010 szeptemberében véget ért üzleti negyedévben 156 millió dollár veszteséget termelt a News Corp. azon részlege, amelyikbe a Myspace tartozik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés