Nem csak az iWiW van bajban

Szerző: digibiz Forrás: Index.hu / Digibiz.hu

Címkék: Yahoo | Myspace

2011.
01.13.
08:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook elvitte a felhasználókat, és ezzel a bevételt is, ezért a teljesen átszervezik a Myspace-t és kirúgnak 500 dolgozót. A Yahoo állítólag megvenné a portált.

A jobb időket is megélt Myspace bejelentette, hogy nagyjából a felére csökkenti az alkalmazottainak számát, ami része az átalakítási terveiknek. Körülbelül ötszáz embertől válnak meg, és amíg a kirúgott kollégák munkát, addig a Myspace cégvezetői partnereket keresnek. A Myspace ugyanis tartalomszolgáltató portálként próbálja újra felküzdeni magát az élre - írja az Index.

Elképzelhető, hogy a News Corp., a Myspace tulajdonosa vevőt keres a portálra, amelyért 2005-ben 580 millió dollárt fizetett. A Los Angeles Times szerint az egyik lehetséges vevő a Yahoo.

A Myspace emellett olyan helyi partnereket keres, amelyek segítségével felpörgetheti a hirdetési felületeinek és tartalmainak eladását. Korábban megírtuk, hogy a Myspace tavaly összefogott a Facebookkal, hátha a nagy rivális segítségével növelni tudja a látogatók számát. Ekkor a Myspace-re elhelyeztek egy gombot, aminek segítségével a Facebook azonosítóval is be lehet lépni az oldalra.

Az biztos, hogy a cégnek valamit lépnie kell, mert a 2010 szeptemberében véget ért üzleti negyedévben 156 millió dollár veszteséget termelt a News Corp. azon részlege, amelyikbe a Myspace tartozik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Magyar fejlesztés az e-vámügy

Június közepe óta létezik egyablakos, elektronikus vámügyintézés Magyarországon, amitől az ügyintézés felgyorsulását és leegyszerűsödését várják, kisebb költségért. A magyar fejlesztés egyedi, sehol ennyi hatóságot nem hangoltak össze az EU projektjében. Szántó Tamást, a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ elnökhelyettesét kérdeztük az új rendszerről.

Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés