Nehéz időszak előtt áll a Nokia

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com / Digibiz.hu

Címkék: Nokia | okostelefon

2011.
01.28.
11:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Nokia lemaradt az okostelefonok szegmensében, és a negyedik negyedévet 21 százalékos visszaeséssel zárta 2009 azonos időszakához képest. Eközben átalakítják az igazgatóságot, ráadásul az amerikai piacra lépés sem megy gördülékenyen.

A Nokia, a világ egyik legnagyobb mobil gyártója a negyedik negyedéves bevétel visszaesésről számolt be - írja a TechCrunch.com. A cég adózott nyeresége 21 százalékkal csökkent a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a korábbi 948 millió euroról 745 millió euróra.

A bevétel 12,65 milliárd euróra emelkedett 12,35 milliárdról, ugyanakkor a vállalat globális piaci részesedése 31 százalékra zsugorodott 35 százalékról.

Egy másik közleményében a Nokia bejelentette az igazgatóság átszervezését. Ugyanakkor a cég teljesen elkötelezett jelenlegi vezérigazgatója, Stephen Elop mellett, aki elmondta, hogy február 11-én ismertetik új stratégiájukat, amelynek legfőbb célja, hogy a vállalat jobban fel tudja venni a versenyt az okostelefonok eddig nála sikeresebb gyártóival.

Korábban megírtuk, hogy a Nokiának egyelőre nem sikerült betörnie az amerikai piacra. Az X7 lett volna az első Nokia okostelefon, amivel kifejezetten az Egyesült Államok közönségét célozták meg, azonban hirtelen visszavonták azt. Így a Nokia már csak az N8-as okostelefonjára támaszkodhat a tengerentúlon, amit tavaly vezettek be szállítási támogatás nélkül, ami nagyban csökkentette az esélyeit, ugyanis elég drágán árulják.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés