Nehéz időszak előtt áll a Nokia

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com / Digibiz.hu

Címkék: Nokia | okostelefon

2011.
01.28.
11:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Nokia lemaradt az okostelefonok szegmensében, és a negyedik negyedévet 21 százalékos visszaeséssel zárta 2009 azonos időszakához képest. Eközben átalakítják az igazgatóságot, ráadásul az amerikai piacra lépés sem megy gördülékenyen.

A Nokia, a világ egyik legnagyobb mobil gyártója a negyedik negyedéves bevétel visszaesésről számolt be - írja a TechCrunch.com. A cég adózott nyeresége 21 százalékkal csökkent a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a korábbi 948 millió euroról 745 millió euróra.

A bevétel 12,65 milliárd euróra emelkedett 12,35 milliárdról, ugyanakkor a vállalat globális piaci részesedése 31 százalékra zsugorodott 35 százalékról.

Egy másik közleményében a Nokia bejelentette az igazgatóság átszervezését. Ugyanakkor a cég teljesen elkötelezett jelenlegi vezérigazgatója, Stephen Elop mellett, aki elmondta, hogy február 11-én ismertetik új stratégiájukat, amelynek legfőbb célja, hogy a vállalat jobban fel tudja venni a versenyt az okostelefonok eddig nála sikeresebb gyártóival.

Korábban megírtuk, hogy a Nokiának egyelőre nem sikerült betörnie az amerikai piacra. Az X7 lett volna az első Nokia okostelefon, amivel kifejezetten az Egyesült Államok közönségét célozták meg, azonban hirtelen visszavonták azt. Így a Nokia már csak az N8-as okostelefonjára támaszkodhat a tengerentúlon, amit tavaly vezettek be szállítási támogatás nélkül, ami nagyban csökkentette az esélyeit, ugyanis elég drágán árulják.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés