Nehéz helyzetben a Nintendo

Szerző: digibiz

Címkék: Nintendo

2011.
04.26.
14:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Nintendo 2012-ben vissza akarja szerezni a felhasználókat a rivális Microsofttól és a Sony-tól, ezért új konzol bevezetését tervezik, ami a Wii utóda lehetne.

A Nintendonál idén alacsony profitra számítanak, amit főleg a Japánban történt földrengéssel magyaráznak, ami miatt a DS kézi játékgép eladásai sem mentek úgy, ahogy szerették volna. Ennek ellenére az a tervük, hogy megismételjék a Wii sikerét. A szerintük erre alkalmas új terméket júniusban az E3 játék kiállításon készülnek bemutatni. Nehezebb helyzetben vannak, mint amikor a Wii hirtelen nagyon népszerű lett, mert most az okostelefonokkal és a táblagépekkel is versenyre kell kelniük. Ez a piac a Wii bemutatásakor gyakorlatilag mér nem létezett.

Hétfőn jelentették be, hogy a japán cég első negyedéves profitja 12 milliárd jen volt, ez egy éve még 59 milliárd jenre is felment. Sokkal kevesebb az eladásuk, mint korábban, idén 63 százalékos profitcsökkenésre és a részvények értékének visszaesésére is számítanak. A japán cég vezetése emiatt nem zárkózott el attól, hogy más vállalatok segítségét kérjék a későbbiekben, főleg új termékeik terjesztésében.

A Nintendonál nem akarnak bővebb információt adni a Wii utódjáró, de azt mondják egy egészem újfajta otthoni játékélményt jelent majd. A versenyben maradás érdekében idén piacra dobták a 3DS-t, ami egy kézi 3D-s játékeszköz. Ebből is látszik az új generációs hardverekre való áttérés, de ott vannak a Sony és a Microsoft új termékei is. Utóbbi a Kinect mozgásérzékelős játékból 4 hónap alatt 10 millió darabot adott el. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés