Nehéz helyzetben a Nintendo

Szerző: digibiz

Címkék: Nintendo

2011.
04.26.
14:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Nintendo 2012-ben vissza akarja szerezni a felhasználókat a rivális Microsofttól és a Sony-tól, ezért új konzol bevezetését tervezik, ami a Wii utóda lehetne.

A Nintendonál idén alacsony profitra számítanak, amit főleg a Japánban történt földrengéssel magyaráznak, ami miatt a DS kézi játékgép eladásai sem mentek úgy, ahogy szerették volna. Ennek ellenére az a tervük, hogy megismételjék a Wii sikerét. A szerintük erre alkalmas új terméket júniusban az E3 játék kiállításon készülnek bemutatni. Nehezebb helyzetben vannak, mint amikor a Wii hirtelen nagyon népszerű lett, mert most az okostelefonokkal és a táblagépekkel is versenyre kell kelniük. Ez a piac a Wii bemutatásakor gyakorlatilag mér nem létezett.

Hétfőn jelentették be, hogy a japán cég első negyedéves profitja 12 milliárd jen volt, ez egy éve még 59 milliárd jenre is felment. Sokkal kevesebb az eladásuk, mint korábban, idén 63 százalékos profitcsökkenésre és a részvények értékének visszaesésére is számítanak. A japán cég vezetése emiatt nem zárkózott el attól, hogy más vállalatok segítségét kérjék a későbbiekben, főleg új termékeik terjesztésében.

A Nintendonál nem akarnak bővebb információt adni a Wii utódjáró, de azt mondják egy egészem újfajta otthoni játékélményt jelent majd. A versenyben maradás érdekében idén piacra dobták a 3DS-t, ami egy kézi 3D-s játékeszköz. Ebből is látszik az új generációs hardverekre való áttérés, de ott vannak a Sony és a Microsoft új termékei is. Utóbbi a Kinect mozgásérzékelős játékból 4 hónap alatt 10 millió darabot adott el. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés