Napenergia mobilba, Google-be

Szerző: digibiz

Címkék: Google | napenergia

2011.
04.11.
12:48

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Napenergiával tölthetjük a mobilunkat Wysips eszközével, ami várhatóan egy dollárba kerül majd. A Google közben naperőművet vásárol.

A kis napelemként működő film a későbbiekben integrálva lesz a készülékekbe. Nagyjából egy dolláros költségért bármilyen típusú telefon kijelzőbe beépíthető. Egy órányi napfényben töltött idő harminc perc beszélgetésre fordított energiát generál anélkül, hogy közben zavarná például az érintőképernyők használatát. A technológia működik mesterséges fényben is, csak akkor ötször vagy tízszer több idő kell a feltöltéshez.

Ludovic Deblois, a Wysips társalapítója 2009 foglalkozik az átlátszó film ötletével, ami iránt megnőtt az érdeklődés, mióta márciusban megnyerték a CTIA Wireless konferencia cégeknek járó díját. Tárgyalásokat folytatnak mobilgyártókkal, képernyő fejlesztőkkel, de egy nagy amerikai telefon szolgáltató is érdeklődött már náluk. Azt mondja, már a végleges prototípuson finomítanak csak, és jövőre kész lehet a termékek első sorozata. Deblois szerint a találmány felhasználhatóságának szinte nincsenek határai, hiszen a filmet integrálni lehetne akár E-book-ok, táblagépek képernyőjébe, de autókban, vagy hajókon is alkalmazható.

A természetes energiaforrások használata egyre népszerűbb. A Google a napokban vásárolt 3,5 millió euróért egy napenergiát átalakító erőművet Németországban. Ez a cég első tiszta energiába fordított befektetése a kontinensen, miután Amerikában már több mint 100 millió dollárt költöttek erre. Mindeközben pedig már a legnagyobb német természetes energával foglalkozó céggel, a Capital Stage-el együtt dolgoznak egy 18,9 megawattot termelő napenergia üzemen.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés