Napenergia mobilba, Google-be

Szerző: digibiz

Címkék: Google | napenergia

2011.
04.11.
12:48

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Napenergiával tölthetjük a mobilunkat Wysips eszközével, ami várhatóan egy dollárba kerül majd. A Google közben naperőművet vásárol.

A kis napelemként működő film a későbbiekben integrálva lesz a készülékekbe. Nagyjából egy dolláros költségért bármilyen típusú telefon kijelzőbe beépíthető. Egy órányi napfényben töltött idő harminc perc beszélgetésre fordított energiát generál anélkül, hogy közben zavarná például az érintőképernyők használatát. A technológia működik mesterséges fényben is, csak akkor ötször vagy tízszer több idő kell a feltöltéshez.

Ludovic Deblois, a Wysips társalapítója 2009 foglalkozik az átlátszó film ötletével, ami iránt megnőtt az érdeklődés, mióta márciusban megnyerték a CTIA Wireless konferencia cégeknek járó díját. Tárgyalásokat folytatnak mobilgyártókkal, képernyő fejlesztőkkel, de egy nagy amerikai telefon szolgáltató is érdeklődött már náluk. Azt mondja, már a végleges prototípuson finomítanak csak, és jövőre kész lehet a termékek első sorozata. Deblois szerint a találmány felhasználhatóságának szinte nincsenek határai, hiszen a filmet integrálni lehetne akár E-book-ok, táblagépek képernyőjébe, de autókban, vagy hajókon is alkalmazható.

A természetes energiaforrások használata egyre népszerűbb. A Google a napokban vásárolt 3,5 millió euróért egy napenergiát átalakító erőművet Németországban. Ez a cég első tiszta energiába fordított befektetése a kontinensen, miután Amerikában már több mint 100 millió dollárt költöttek erre. Mindeközben pedig már a legnagyobb német természetes energával foglalkozó céggel, a Capital Stage-el együtt dolgoznak egy 18,9 megawattot termelő napenergia üzemen.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés