Nagy a kereslet a Groupon részvényekre

Szerző: digibiz Forrás: Bloomberg.com

Címkék: Groupon | tőzsde

2011.
11.04.
13:28

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Harminc százalékkal nőtt a Groupon tőzsdei árazása, így ma 12,7 milliárd dolláros értékkel indult útjára GPRN ticker alatt.

A chicagoi vállalat a korábban várt 16-18 dollár helyett 20 dolláros bevezető áron startolt ma a tőzsdén, ráadásul a vártnál több, összesen 35 millió részvényt bocsátottak ki - írja a Bloomberg. Ezzel a magas bevezető árral a legnagyobb amerikai internetes cégnek számít a tőzsdén, meghaladva a Google 2004-es 1,9 milliárd dolláros rekordját.

Andrew Mason, Bradley Keywell és Eric Lefkofsky társalapítók együttesen több mint egyharmadát birtokolják a Groupon részvényeinek. Emellett a szavazati jogok 58 százaléka is az ő tulajdonukban van B osztályú részvényeik alapján.

Meglepetést okozott az intenzív kereslet, mivel korábban már el kellett halasztaniuk a tőzsdére lépést. A Groupon tájékoztatójában elmondta, hogy nem lesz szükségük az IPO-ból származó bevételekre még legalább egy évig, és egyelőre készpénzre sem tartanak igényt. Ezzel szemben szeptember végén közel kétszer annyi kötelezettségük volt a kereskedők felé, mint amennyi készpénzzel rendelkeznek. A marketing költségek 37 százalékkal nőttek az előző negyedévben, négyszer olyan gyorsan mint a készpénzük.

Ugyanakkor nagy nyomás nehezedik rájuk a e-kereskedelmi verseny terén is, hiszen kedvező vásárlási feltételeket ajánl az Amazon, a Google és a LivingSocial is. A Groupon inkább elfogadja az alacsonyabb árrést, mint sem veszítsen az üzleten. Jóslatok szerint azonban értékesebbé válhat, mint az Amazon.com, amely tegnap a 2012-es várható bevételek másfélszerese körül mozgott.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés