Egyre több otthonülő választ mobilnetet

Szerző: digibiz Forrás: MTI

Címkék: Telenor | Szonda Ipsos | mobilinternet

2010.
10.05.
18:24

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyre több ember választja otthoni használatra a mobilinternet, mert megbízhatónak és megfelelően gyorsnak tartják azt. Ezzel azonban épp a legfontosabb funkcióját veszíti el: a mobilitást.

flickr.comEgy kutatás szerint egyre többen választják a mobilinternetet, aminek ugye az egyik hatalmas előnye, hogy bárhol és bármikor lehet használni. Ennek ellenére a mobilinternettel kapcsolatban még vannak tévhitek: a megkérdezettek 25 százaléka úgy véli, hogy ezt a típusú internetet csak annál a szolgáltatónál lehet igényelni, ahol a mobiltelefonra is előfizetnek Ez azonban nem igaz, hiszen a mobilinternet használatának nem feltétele, hogy valakinek a mobiltelefonja is ugyanazon szolgáltatónál legyen. Egy másik tévhitre is fény derült: az emberek 20 százaléka szerint a mobilinternetet csak laptoppal lehet használni - derült ki a Telenor Magyarország és a Szonda Ipsos közös kutatásából.

A mobilinternetről a megkérdezettek 59 százaléka úgy vélekedik, hogy egyszerűen és könnyen használható. Ezt az internetezési megoldást leginkább a 40 év alattiak használják, jellemzően a 26-40 év közöttiek. Körükben az átlagosnál nagyobb arányban találhatók olyanok, akik felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek, és Budapesten, Pest megyében élnek. Érdekességként az is kiderült, hogy bár mobilinternetről van szó, vannak, akik kifejezetten otthoni használatra vásárolják. Az előfizetők 41 százaléka asztali számítógépen, 59 százaléka laptopon veszi igénybe a szolgáltatást.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés