Mobil-kreditekre hajt a Facebook

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: Facebook

2011.
10.11.
14:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Amellett, hogy elindult a hivatalos iPad applikáció, a Facebook bejelentette, hogy mobilra is kiterjesztette felületét. A lépés lehetővé teszi, hogy a fejlesztők kihasználják az appok terjesztésére, csakúgy mint a Kredites fizetési rendszer növelésére.

Így a Facebook már két fő mobil platformon engedélyezi fejlesztőinek a munkálatokat: az Apple iOS-en (az app iPhone-on és iPaden is használható) és a weboldal mobilverzióján. A vállalat tervei közt más felületek is szerepelnek, kiemlten a Google Android. A tegnap elindított új funkció egyelőre fejlesztés alatt áll, így várhatóan változni fog az elkövetkező hónapokban.

A Facebook öt közösségi csatornát is bejelentett mobilra. Mostanáig ugyanis ezek többsége csak a weboldalon és asztali böngészőn voltak elérhetőek. Újdonság tehát a könyvjelző funkció, a felkérés küldése, a hírfolyam, a hitelesített ajánlók, és a Facebook kreditek.

A Facebook Kreditek mostantól támogatják a a mobil web alkalmazásokat. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, megkövetelve, hogy minden játék használja a Facebook Krediteket, így kizárólagos fizetési rendszerré válva. Így a felhasználók virtuális értékeket vehetnek a játékokban, amelyből a Facebook minden tranzakció után 30%-ot kap. Egy kivétel van csupán, amelynél nem kell kreditrendszert használni: a régi iOS applikációk és a mobil web appok, amelyek egy Facebook iOS appon belül futnak.

A Facebook nem véletlenül fordul nagy erőkkel a mobil felületek felé, hiszen jelenleg 350 millió aktív mobilfelhasználójuk van. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kijátszható a Facebook?

Annak ellenére, hogy szerepe egyre inkább felértékelődik, a legnépszerűbb közösségi oldal keresője egyelőre nincs felkészülve a csalásokra. Sőt, egy FB- marketinggel foglalkozó cég friss tanulmánya szerint kisebb-nagyobb trükkökkel pillanatok alatt juttatható tetszőleges rajongói oldal a találati lista élére.

Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés