Mobil alapú fizetési hálózat indult Angliában

Szerző: digibiz

Címkék: Orange

2011.
05.23.
14:08

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Orange a Barclaycarddal közösen elindította az Egyesült Királyság első near-field communication (NFC) technológiával működő fizetési rendszerét.

z NFC rendszer egymástól nagyon kis távolságra lévő eszközök külön csatlakoztatás nélküli kapcsolódását jelenti, melynek segítségével most már több mint 50000 brit üzletben fizethetnek a felhasználók. A Quick Tap névre keresztelt szolgáltatással az előfizetők maximum 100 fontos elkülönített keretből költekezhetnek telefonjukon keresztül, maximum 15 font értékben alkalmanként. Bár fizetésnél nem kell PIN kóddal véglegesíteni a tranzakciót, és ezért olyan gyors az NFC-s vásárlás, a felhasználók módosíthatják ilyenre a vásárlás folyamatát, a biztonság érdekében.

A Barclaycard és az Orange 2009 óta dolgozik közösen az NFC rendszer kiépítésén, amelyet az Orange előfizetők most még csak egyféle telefonnal a Samsung Tocco Lite-tal használhatnak. A szakértők szerint még kell idő annak, hogy az ilyen és ehhez hasonló fizetési formák elterjedjenek, főleg azért, hogy a vásárlók megbízzanak bennük. De a kiskereskedőket sem egy pillanat rávenni, hogy átalakítsák pénztárgépeiket olyanra, amelyen működik az NFC.

A Nokia, és sok Androidos készülék is támogatja az NFC rendszereket, de iPhone-ra csak tervezik az alkalmazását. Törökországban azonban már van iPhone-os NFC-s fizetés is, külő eszköz segítségével. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés