Mobil alapú fizetési hálózat indult Angliában

Szerző: digibiz

Címkék: Orange

2011.
05.23.
14:08

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Orange a Barclaycarddal közösen elindította az Egyesült Királyság első near-field communication (NFC) technológiával működő fizetési rendszerét.

z NFC rendszer egymástól nagyon kis távolságra lévő eszközök külön csatlakoztatás nélküli kapcsolódását jelenti, melynek segítségével most már több mint 50000 brit üzletben fizethetnek a felhasználók. A Quick Tap névre keresztelt szolgáltatással az előfizetők maximum 100 fontos elkülönített keretből költekezhetnek telefonjukon keresztül, maximum 15 font értékben alkalmanként. Bár fizetésnél nem kell PIN kóddal véglegesíteni a tranzakciót, és ezért olyan gyors az NFC-s vásárlás, a felhasználók módosíthatják ilyenre a vásárlás folyamatát, a biztonság érdekében.

A Barclaycard és az Orange 2009 óta dolgozik közösen az NFC rendszer kiépítésén, amelyet az Orange előfizetők most még csak egyféle telefonnal a Samsung Tocco Lite-tal használhatnak. A szakértők szerint még kell idő annak, hogy az ilyen és ehhez hasonló fizetési formák elterjedjenek, főleg azért, hogy a vásárlók megbízzanak bennük. De a kiskereskedőket sem egy pillanat rávenni, hogy átalakítsák pénztárgépeiket olyanra, amelyen működik az NFC.

A Nokia, és sok Androidos készülék is támogatja az NFC rendszereket, de iPhone-ra csak tervezik az alkalmazását. Törökországban azonban már van iPhone-os NFC-s fizetés is, külő eszköz segítségével. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés