Minden fronton támadja a Google a Facebookot

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Google | Facebook

2011.
07.25.
09:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ha a Google+ 20 millió felhasználója még nem tette volna idegessé eléggé a Facebook vezetőit, akkor a Google tervei közösségi oldalának játék platformjával kapcsolatban most csak erősíthetnek ezen.

A kereső óriás azzal akarja elcsábítani a játékfejlesztőket a legnagyobb közösségi oldalról, hogy sokkal kisebb százalékot kér majd a bevételeikből. A Google ráadásul saját szervereiről működteti majd a játékokat, amivel sok hiba, leállás elkerülhető lesz. A vállalat nemrégiben fektetett be 200 millió dollárt a Zyngába, az egyik legnépszerűbb közösségi játék fejlesztőbe, nem véletlenül. Arról azonban még nincsenek információk, hogy a Google+ játékplatformja milyen lesz, és mikor indulhat el. 

A Google mindenesetre már elérhetővé tette a fejlesztők számára az alkalmazáson belüli fizetéses rendszert, ez kell ahhoz, hogy a játékokban is lehessen majd fizetni használati tárgyakért, egyebekért. Ami pedig a legfontosabb, hogy a Google a tervek szerint a bevételeknek mindössze 5 százalékát kérné el. Ha pedig ez valóban így lesz, akkor átírhatják a piac szabályait, mert a Facebook és az Apple jelenleg ennél sokkal többet, 30 százalékot kaszál a fejlesztők bevételeiből.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés