Minden fronton támadja a Google a Facebookot

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Google | Facebook

2011.
07.25.
09:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ha a Google+ 20 millió felhasználója még nem tette volna idegessé eléggé a Facebook vezetőit, akkor a Google tervei közösségi oldalának játék platformjával kapcsolatban most csak erősíthetnek ezen.

A kereső óriás azzal akarja elcsábítani a játékfejlesztőket a legnagyobb közösségi oldalról, hogy sokkal kisebb százalékot kér majd a bevételeikből. A Google ráadásul saját szervereiről működteti majd a játékokat, amivel sok hiba, leállás elkerülhető lesz. A vállalat nemrégiben fektetett be 200 millió dollárt a Zyngába, az egyik legnépszerűbb közösségi játék fejlesztőbe, nem véletlenül. Arról azonban még nincsenek információk, hogy a Google+ játékplatformja milyen lesz, és mikor indulhat el. 

A Google mindenesetre már elérhetővé tette a fejlesztők számára az alkalmazáson belüli fizetéses rendszert, ez kell ahhoz, hogy a játékokban is lehessen majd fizetni használati tárgyakért, egyebekért. Ami pedig a legfontosabb, hogy a Google a tervek szerint a bevételeknek mindössze 5 százalékát kérné el. Ha pedig ez valóban így lesz, akkor átírhatják a piac szabályait, mert a Facebook és az Apple jelenleg ennél sokkal többet, 30 százalékot kaszál a fejlesztők bevételeiből.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés