Milliós csalás a Vaterán

Szerző: digibiz Forrás: Index, Origo

Címkék: e-kereskedelem | Vatera | csalás

2010.
07.02.
11:45

4 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A bolti áraknál jóval olcsóbban kínált mobiltelefonokat az érdeklődőknek egy vaterás felhasználó, majd miután megkapta az időnként 50-60 ezer forintos utalásokat, nem szállította a megrendelt árut. Nem ez az első alkalom, hogy csalókkal van dolga az online piactérnek.

A gyanú szerint több millió forintnyi kárt okozott az ügyfeleinek az a vaterás felhasználó, aki hetek óta nem szállítja le a tőle az online piactéren keresztül megrendelt telefonokat - írta a napokban az Index. Ennek ellenére mégis voltak pozitív minősítései a pinkbaby 16 néven futó felhasználónak. Később a Vaterán alakult egy olyan fórum, ahol az ügyfelei írták le a tapasztalataikat: több, pozitív visszajelzést adó felhasználó is elismerte, hogy miután nem szállított, pinkbaby16 csak úgy volt hajlandó visszaadni a pénzt, ha előbb pozitívan minősítik az oldalon.

Többen rendőrségi feljelentés tettek: a Veszprémi Rendőrkapitányság sajtóügyeletese megerősítette, hogy valóban érkezett hozzájuk feljelentés az ügyben, és nyomozás indult. A Vatera a tájékoztatás szerint minden szükséges segítséget megad a károsultaknak, és a nyomozó hatóságokkal is együttműködik. Eközben a cég "protokolleljárása is folyamatban van": ez azt jelenti, hogy ha a felhasználó a felszólításoknak nem tesz eleget, a Vatera maga fog feljelentéssel élni.

Nem az első alkalom, hogy vaterás átveréssel van dolga a rendőrségnek: másfél évvel ezelőtt, három embert gyanúsított a rendőrség csalássorozattal, melynek során a károsultak szerint legalább ötszáz embert vertek át. A csalók jó áron kínáltak eladásra műszaki cikkeket, az árat átutalással kérték, de a győztes licitálókhoz már nem érkezett meg az áru.

    
4 hozzászólás 

2012.
12.21.
10:19

Molnar Imre
Mekkora átverés. ez a cikk. Még ma is mindennaposak a rendőrségen a vatera-csalós feljelentések. 50.000 alatt szabálysértés, aminek maximum 30.000 a bírsága, ha tényleg nyomozna a rendőrség. A szegény rendőrség túlterhelt és telefonszám, e-mail és számlaszám alapján sem találnak meg senkit.

4

2010.
07.30.
16:46

Chamea
Az az, csak a rendőrségnek és az a portál atom biztonságos. Nem is éri meg ott csalni semmiképp és ezt a normálisabbak jattból tudják, van 1-2 ilyen ökörmarha, aki meg majd bíróság előtt végzi. Az előzőknél sem kellett 3 hónap és a sitten kötöttek ki az elkövetők, ez is ott fog, akárki is volt.

3

2010.
07.02.
15:22

Nagy Katalin
De ad! Csak nem nyilvános fórumon.

2

2010.
07.02.
12:19

Németh István
A Vatera csak üzen,hogy fordulj a rendörséghez! Más segitséget nem add!

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Domainháború közeleg

Évtizedek óta kőbevésett szabályok uralták a domain piacot, csupán apróbb fejlődés, például újonnan létrejövő országoknak kiosztott domainek színesítették a palettát. Viszont a 2010-es évek elejére tervezett forradalmi változások napjainkban lettek aktuálisak, így már készülhetünk a nagy domainháborúkra.

Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés