Folyamatosan csökken a vezetékes telefonvonalak száma

Szerző: digibiz Forrás: NMHH.hu / digibiz.hu

Címkék: internet | telefon

2010.
11.11.
12:15

2 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Szeptemberben tovább nőtt a szélessávú internet előfizetések száma, sőt a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma is emelkedett, noha csak kétezerrel. A hagyományos vezetékes telefonvonalak száma viszont tizennyolc ezerrel csökkent előző hónaphoz képest. Egy októberi felmérés szerint a magyar internetezők nyolcvan százaléka rendelkezik nagy sebességű net kapcsolattal.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleménye szerint szeptemberben tovább gyarapodott a szélessávú internet előfizetések száma. Ebben a hónapban 19 ezerrel többen választották, így a hónap végére 1,846 millióan rendelkeznek előfizetéssel. A jelentés szerint a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma alig emelkedett, az előző havi 801 ezerről közel 803 ezerre. Ez minimális növekedést jelent, ami pozitív tendencia ahhoz képest, hogy az év folyamán folyamatosan csökkent a hagyományos telefonvonalas net előfizetők száma. A legnagyobb kábelszolgáltatók előfizetései szeptemberben 715 ezerre nőttek, ami 10 ezerrel több, mint az előző hónapban.
FlickrA gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes és kábeltelevízió hálózatos vonalak száma összességében csökkent, szeptemberben 2, millió 979 ezer volt. A teljes vonalszámon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma a hónapban 2 millió 331 ezer, az előző hónapban 2 millió 349 ezer volt, míg a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 552 ezer - az előző hónapban 544 ezer -, az IP-alapú hangcsatornák száma pedig ezerrel, 96 ezerre csökkent.

A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 149 perc volt. Sikeres a számhordozhatóság lehetősége, mert az előfizetők a szolgáltató váltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 535 ezer számot hordoztak.

Ez év januárban 1,785 millió vezetékes szélessávú internet előfizetés volt, tehát kilenc hónap alatt 61 millióval nőtt az előfizetők száma.

Októberben megírtuk, hogy a magyar netezők 80 százalékának van nagy sebességű internet kapcsolata, míg az európai átlag csupán 65 százalék. Az ACNielsen Piackutató Kft nemrég elkészült nemzetközi felmérésben 55 ország - köztük Magyarország - több mint 27.000 internet használóját vizsgálta. Az eredmények szerint - az európai átlaggal megegyezően - netbookkal a magyar internetezők 20 százalékuk, okostelefonnal pedig 18 százalékuk rendelkezik. Internet kapcsolatos televíziója a magyar internet használók 13 százalékának van, ez is megegyezik az európai átlaggal.

    
2 hozzászólás 

2010.
11.12.
10:04

digiszerk4
Javítva!

2

2010.
11.11.
16:36

Sötét Gyermek
Na, ezt számoljátok át újra!

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés