Milliókat költöttek a kormányzati iPhone-alkalmazásokra a britek

Szerző: digibiz Forrás: IT Business/BBC, digibiz.hu

Címkék: iPhone | ügyintézés | brit kormány

2010.
07.08.
10:28

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ahogy hazánkban, úgy a briteknél is szükségét érezte az új kormány, hogy reformokat vigyen véghez a saját weboldalain. Elsőként azt helyezték kilátásba, hogy több százat megszüntetnek, mert költségesek, és nincs rájuk szükség. Most azonban napvilágra került, hogy hatalmas összegeket költöttek iPhone-alkalmazások megrendelésére, melyektől a hivatalos ügyintézés felgyorsulását várják.

Bár néhány héttel ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy a brit kormány ésszerűsíti a hozzájuk tartozó weboldalakat, mivel azok költsége igen magas, most mégis tízezer fontokért fejlesztenek alkalmazásokat iPhone-ra - számol be az IT Business. A Freedom of Information nevű civil szervezet azonnal elkérte az összes érintett kormányszervtől az erre vonatkozó adatokat, mondván, hogy a közpénzből finanszírozott fejlesztések közérdekű adatnak számítanak. A belügyminisztérium megtagadta az adatok kiszolgáltatását, arra hivatkozva, hogy azok nemzetbiztonsági kérdéseket érintenek. A többi visszakapott információból azonban az derült ki, hogy az applikációk 10 és 40 ezer font (3,4 millió Ft-13,7 millió Ft) közötti összegekbe kerültek a kormánynak - egyenként.

blogs.worldbank.org

A legdrágább egy közlekedési alkalmazás volt, amelyet a járművek és jogosítványok hitelesítésével foglalkozó kormányügynökség rendelt. A szoftver alapvetően a bürokrácia megkönnyítésére készült, de képes kiszámítani a fogyasztást és vészfényként is működteti a telefont. Ez került 40 ezer fontba. Egy munkakereső alkalmazás is készült, melynek kapcsán felvetették, hogy miért van szüksége bárki olyasvalakinek ilyen megoldásra, aki képes volt megvenni és fenn tud tartani egy iPhone-t. Az iróniafaktort tovább növeli, hogy állítólag nem is működik az új, iPhone 4-hez fejlesztett Apple-oprendszeren. Van azonban vagy egy tucat minisztérium és hivatal, amely bejelentette, hogy nem terveznek fejleszteni. A miniszterelnöki hivatal külön megerősítette, hogy jelenleg senki nem fejleszt a kormányzati szektorban iPhone-alkalmazást, hiszen ezeket szigorúan szabályozni kell, mielőtt folytatódhat a projekt.


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés