Milliárd eurós büntetéstől tart a Google

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Google

2011.
12.05.
14:25

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Eric Scmidt, a Google elnöke várhatóan a hét elején Brüsszelben találkozik az EU versenyjogi biztosával, aki szerint azonban nincs miről tárgyalni, mert a Bizottság még vizsgálódik a Google-lel szemben. Ez lehet a keresőóriás egyik utolsó esélye arra, hogy elkerülje az évekig tartó további vizsgálatokat, hatalmas bírságokat.

Joaquín Almunia, az EU versenyjogi biztosa személyesen tárgyalt Eric Scmidttel még januárban a bizottsági vizsgálatról, amely azt hivatott megállapítani, hogy a Google visszaélt-e domináns helyzetével az online keresések és hirdetések terén. A találkozón Almunia biztosította Scmidtet, a keresőóriás esélyt kap arra, hogy  megoldási lehetőséget kínáljon, és így elkerülhesse a súlyos szankciók kirovását.

Azonban az utóbbi hónapokban nem történt látványos előrelépés az ügyben, és a megegyezés egyre távolabbinak tűnik. "Ez a találkozó nem arról szól, hogy megvitassuk a részleteket egy olyan ügyben, amelyben vizsgálódunk. Nem fogunk semmiről tárgyalni."- mondta Almunia a múlt héten. Hozzátette, hogy ugyanakkor nagyon szívesen meghallgatja a másik fél nézőpontját.

A Google vezére hivatalosan azért megy Brüsszelbe december 5-én, hogy beszédet mondjon az Innovációs Egyezmény elnevezésű konferencián, amelyet az Európai Bizottság szervez.

A hírek szerint azonban Scmidt azért érkezik a városba, mivel a Google szeretné elnyerni az EU szabályozási engedélyét arra, hogy megvásárolja a Motorola Mobility-t. A 12,5 milliárd dolláros üzletet még augusztusban jelentette be.  Sőt, ami még ennél is fontosabb, Scmidt szeretné elérni, hogy függesszék fel a vállalat ellen irányuló vizsgálatot.

Korábban a Bizottság több mint 1 milliárd eurós bírság megfizetésére kötelezte a Microsoftot és az Intelt, trösztellenes visszaélésekre hivatkozva.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés