Milliárd eurós büntetéstől tart a Google

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Google

2011.
12.05.
14:25

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Eric Scmidt, a Google elnöke várhatóan a hét elején Brüsszelben találkozik az EU versenyjogi biztosával, aki szerint azonban nincs miről tárgyalni, mert a Bizottság még vizsgálódik a Google-lel szemben. Ez lehet a keresőóriás egyik utolsó esélye arra, hogy elkerülje az évekig tartó további vizsgálatokat, hatalmas bírságokat.

Joaquín Almunia, az EU versenyjogi biztosa személyesen tárgyalt Eric Scmidttel még januárban a bizottsági vizsgálatról, amely azt hivatott megállapítani, hogy a Google visszaélt-e domináns helyzetével az online keresések és hirdetések terén. A találkozón Almunia biztosította Scmidtet, a keresőóriás esélyt kap arra, hogy  megoldási lehetőséget kínáljon, és így elkerülhesse a súlyos szankciók kirovását.

Azonban az utóbbi hónapokban nem történt látványos előrelépés az ügyben, és a megegyezés egyre távolabbinak tűnik. "Ez a találkozó nem arról szól, hogy megvitassuk a részleteket egy olyan ügyben, amelyben vizsgálódunk. Nem fogunk semmiről tárgyalni."- mondta Almunia a múlt héten. Hozzátette, hogy ugyanakkor nagyon szívesen meghallgatja a másik fél nézőpontját.

A Google vezére hivatalosan azért megy Brüsszelbe december 5-én, hogy beszédet mondjon az Innovációs Egyezmény elnevezésű konferencián, amelyet az Európai Bizottság szervez.

A hírek szerint azonban Scmidt azért érkezik a városba, mivel a Google szeretné elnyerni az EU szabályozási engedélyét arra, hogy megvásárolja a Motorola Mobility-t. A 12,5 milliárd dolláros üzletet még augusztusban jelentette be.  Sőt, ami még ennél is fontosabb, Scmidt szeretné elérni, hogy függesszék fel a vállalat ellen irányuló vizsgálatot.

Korábban a Bizottság több mint 1 milliárd eurós bírság megfizetésére kötelezte a Microsoftot és az Intelt, trösztellenes visszaélésekre hivatkozva.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés