Mikor megy tőzsdére a Groupon?

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Groupon

2011.
09.09.
16:18

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Bár sokan a Groupon tőzsdére lépését várják leginkább, a vállalat most azon gondolkodik jó döntés-e, ha ezt most tennék meg.

A napi ajánlatokkal foglalkozó oldal, melyet tőzsdei debütálásakor 20 milliárd dollárra értékelnének, leállította befektetői roadshow-ját, és átértékeli a nyilvános ajánlattételre vonatkozó terveit, amit a piac bizonytalanságával magyaráznak. A Groupon eredetileg szeptember közepén kezdte volna kereskedésre bocsájtani a részvényeit. Az utóbbi hetekben azonban a befektetők egyre inkább megkérdőjelezik az internetes cégek sikerének fenntarthatóságát. Ezért vált kérdésessé a tőzsdére lépés időpontja a Groupon számára is. A piac visszaesése több technológiai vállalatot is időhúzásra késztetett.

A Grouponnak ráadásul nem volt egyszerű dolga a lehetséges befektetőkkel. Rengeteg kritikát kaptak azért, mert túl soknak gondolták a marketing költségeiket és megbízhatatlannak tartották üzleti modelljüket, melyből nem lesz nagy profit. A hatóságok ráadásul a könyvelési technikájukat is vizsgálták. Legutóbb pedig a Securities and Exchange Comission (SEC) azért figyelmeztette a céget, mert az IPO folyamat alatt tilos a cégek pénzügyi helyzetéről nyilvánosan beszélni, a Groupon azonban nem így tett. Sokak szerint a Groupon a SEC miatt tolta ki tőzsdére lépését, mások azonban továbbra is azon az állásponton vannak, hogy a bizonytalan piaci helyzet miatt.

A késlekedést okozhatja még a korábban említett negatív kritika a céggel szemben, ami főleg a sajtó felől érkezik, és ami rengeteg befektető véleményét is befolyásolja. Ezek miatt a vállalat irényítása is nehézkessé vált, hiszen minden figyelmet a pozitív image visszaállítására fordítanak. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés