Mikor megy tőzsdére a Groupon?

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Groupon

2011.
09.09.
16:18

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Bár sokan a Groupon tőzsdére lépését várják leginkább, a vállalat most azon gondolkodik jó döntés-e, ha ezt most tennék meg.

A napi ajánlatokkal foglalkozó oldal, melyet tőzsdei debütálásakor 20 milliárd dollárra értékelnének, leállította befektetői roadshow-ját, és átértékeli a nyilvános ajánlattételre vonatkozó terveit, amit a piac bizonytalanságával magyaráznak. A Groupon eredetileg szeptember közepén kezdte volna kereskedésre bocsájtani a részvényeit. Az utóbbi hetekben azonban a befektetők egyre inkább megkérdőjelezik az internetes cégek sikerének fenntarthatóságát. Ezért vált kérdésessé a tőzsdére lépés időpontja a Groupon számára is. A piac visszaesése több technológiai vállalatot is időhúzásra késztetett.

A Grouponnak ráadásul nem volt egyszerű dolga a lehetséges befektetőkkel. Rengeteg kritikát kaptak azért, mert túl soknak gondolták a marketing költségeiket és megbízhatatlannak tartották üzleti modelljüket, melyből nem lesz nagy profit. A hatóságok ráadásul a könyvelési technikájukat is vizsgálták. Legutóbb pedig a Securities and Exchange Comission (SEC) azért figyelmeztette a céget, mert az IPO folyamat alatt tilos a cégek pénzügyi helyzetéről nyilvánosan beszélni, a Groupon azonban nem így tett. Sokak szerint a Groupon a SEC miatt tolta ki tőzsdére lépését, mások azonban továbbra is azon az állásponton vannak, hogy a bizonytalan piaci helyzet miatt.

A késlekedést okozhatja még a korábban említett negatív kritika a céggel szemben, ami főleg a sajtó felől érkezik, és ami rengeteg befektető véleményét is befolyásolja. Ezek miatt a vállalat irényítása is nehézkessé vált, hiszen minden figyelmet a pozitív image visszaállítására fordítanak. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés