Miben más egy Android és egy iPhone felhasználó?

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Android | iPhone

2011.
08.16.
12:26

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az iPhone tulajdonosok szeretik a csillogó kütyüket, az Androidos készülékeket használók pedig leginkább konzervatív politikai nézeteket vallanak. Ilyen és hasonló adatok derülnek ki a Hunch felméréséből, amelyet olyan felhasználóik adataiból szűrtek le, akik válaszoltak arra a kérdésre, hogy milyen telefont használnak.

A Hunch 15,818 felhasználója vett részt a felmérésben, akik közül 32 százalék volt iPhone tulajdonos és 21 százalék használt Androidos telefont. Bár Amerikában valójában az Androidosok vannak többen (39 százalék - Nielsen), a minta elég nagy ahhoz, hogy ezalapján általánosságokat lehessen megfogalmazni. Természetesen nem lehet az adatokat igaznak tekinteni minden egyes Androidos vagy iPhone felhasználóra, de sok érdekesség kiderül.

Az elemzők megállapították például, hogy az Android tulajdonosok nagyobb arányban férfiak, elégedettek a jövedelmükkel, de inkább pesszimistábbak az iPhone-osoknál. Az adatok alapján, akinek iPhone-ja van, az jobb anyagi körülmények között él, és szereti beszerezni a legújabb technikai újdonságokat. Az Androidosok 31 százalékkal inkább későn veszik át az újdonságukat és 57 százalékkal kevésbé válnának meg készüléküktől mer az csúnya, viszont mindent tud amit kell. 

Az iPhonosok közül többen utaznak külföldre és tartanak háziállatot, nyilván általában Mac gépük van, míg az Androidosok általában a PC-t részesítik előnyben. Ahogy ők megelégszenek egy központi e-mail címmel is, mig az Apple-ösök gyakran 3-at is fenntartanak. A Hunch felmérése pedig még azt is megmondja, hogy az iPhone-osok kedvenc tévécsatornája az HBO, míg az Androidosoké a Comedy Central, és ők jobban szeretik a popcornt. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés