Mennyien használják valójában a Twittert?

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: Twitter

2011.
03.22.
12:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Twitter használatáról szóló jelentések igen eltérőek lehetnek. Maga a Twitter arról számolt be, hogy tavaly szeptemberig 175 millió felhasználói fiókot hoztak létre. Különböző cégek pedig a havi egyedi látogatások számát 20-26 millióra becsülik.

A duplikált felhasználói fiókok és az olyan internetezők miatt, akiknek nincsenek regisztrálva, de publikus twitteket olvasnak rendszeresen, a látogatási arány mindig magasabb lesz, mint ahogy azt az internetezési szokásokat felmérő kérdőívek mutatják. Hiszen azokban a saját fiókkal rendelkező internetezők jelennek meg.

Paul Verna, az eMarketer elemzője szerint a Twitter felhasználók egy jelentős és egyre növekvő tömeget alkotnak, de kisebbet annál, mint amit a cég és a média terjeszt. Előrejelzések szerint 20,6 millió amerikai felhasználó lép majd be legalább havonta a Twitter fiókjába idén, a tavalyi 16,4 millióhoz képest. A növekedés folyamatos lesz, és 2013-ra már 28 millióan lesznek Twitter felhasználók.

A Pew Internet & American Life Project kimutatta, hogy az amerikai internetes közösségből a nők 10, a férfiaknak pedig 7 százaléka használja a Twittert. A felhasználók között kiugróan magas a fiatalok aránya, amit más kutatások is igazoltak.

Egyre többen lépnek be mobilról a mikroblog szolgáltatásba. A comScore felmérése szerint idén januárban 7,8 millió amerikai mobil előfizető használta telefonjáról a Twittert, ami 66 százalékos növekedést jelent tavaly januárhoz képest.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés