Mekkora a mobil fizetési piac?

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: mobil fizetés

2011.
08.30.
12:17

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Mióta olyan óriások csatlakoznak a mobil fizetési rendszerekhez mint a Google, egyre központibb témává válik ez a terület Amerikában, hiszen mindenki szeretne egy szeletet az egyre nagyobb forgalmat bonyolító piacból.

A kutatási cégek nem mindig értenek egyet a mobil fizetési világpiac jelenlegi méretével kapcsolatban, azonban abban mindenki biztos, hogy az folyamatosan, és jelentősen növekszik, valamint mind többen használják.
 
A Juniper Research becslései szerint idén ennek a piacnak a forgalma elérheti a 240 milliárd dollárt, ha az összes féle mobil fizetési lehetőséget nézzük. 2015-re pedig a POS terminálokon és más hasonló eszközökön át folytatott tranzakciók forgalma akár 670 milliárd dollár is lehet.
 
Ezzel szemben a Gartner csak 86.1 milliárd dolláros forgalmat jósol idénre, ami 76 százalékos emelkedést jelentene ugyan, de jóval földhözragadtabb becslés mint a Juniper-é.
 
A Yankee Group viszont a Juniper-hez hasonlóan magas, 246 milliárd dolláros forgalmat vár 2011-re. Szerintük a forgalom kétötöde Európából, Afrikából és a Közel-Keletről jön majd. Biztos tehát, hogy egyre fontosabb piaccá vákik a mobil fizetési terület, az azonban még kiderül, mennyire.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés