Mekkora a mobil fizetési piac?

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: mobil fizetés

2011.
08.30.
12:17

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Mióta olyan óriások csatlakoznak a mobil fizetési rendszerekhez mint a Google, egyre központibb témává válik ez a terület Amerikában, hiszen mindenki szeretne egy szeletet az egyre nagyobb forgalmat bonyolító piacból.

A kutatási cégek nem mindig értenek egyet a mobil fizetési világpiac jelenlegi méretével kapcsolatban, azonban abban mindenki biztos, hogy az folyamatosan, és jelentősen növekszik, valamint mind többen használják.
 
A Juniper Research becslései szerint idén ennek a piacnak a forgalma elérheti a 240 milliárd dollárt, ha az összes féle mobil fizetési lehetőséget nézzük. 2015-re pedig a POS terminálokon és más hasonló eszközökön át folytatott tranzakciók forgalma akár 670 milliárd dollár is lehet.
 
Ezzel szemben a Gartner csak 86.1 milliárd dolláros forgalmat jósol idénre, ami 76 százalékos emelkedést jelentene ugyan, de jóval földhözragadtabb becslés mint a Juniper-é.
 
A Yankee Group viszont a Juniper-hez hasonlóan magas, 246 milliárd dolláros forgalmat vár 2011-re. Szerintük a forgalom kétötöde Európából, Afrikából és a Közel-Keletről jön majd. Biztos tehát, hogy egyre fontosabb piaccá vákik a mobil fizetési terület, az azonban még kiderül, mennyire.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés