Mégsem legyőzhetetlen a Groupon

Szerző: digibiz Forrás: Clickz.com

Címkék: LivingSocial | Groupon

2011.
02.08.
09:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Úgy tűnik, egyre fokozódik a verseny a Groupon és a LivingSocial között, ami egyre nagyobb teret nyer magának az előbbi kárára. Lehetséges, hogy a Groupon mégsem leküzdhetetlen vetélytárs.

A Hitwise adatai szerint a LivingSocial forgalma 80 százalékkal emelkedett a január 17-ével kezdődő héten. Eközben a Groupon látogatottsága 20 százalékkal csökkent ebben az időszakban. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a Grouponon zajló Amazon promóció éppen ekkor futott ki.

A közvetlen összefüggés a LivingSocial és a Groupon forgalma közt a piac telítődését mutatja. Úgy tűnik, hogy a fogyasztók vagy az egyiket, vagy a másikat látogatják, nem pedig mindkettőt. Persze, ez a tendencia azt is mutathatja, hogy a Grouponnak azon a héten népszerűtlen ajánlata volt.

A hét végén, január 22-én a LivingSocial a Groupon forgalmának felét bevonzotta. A jövőben az is kiderül, vajon sikerül-e megtartaniuk is ezt a közönséget.

clickz.vom

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés