Milliárdokkal fizet többet a Grouponért a Google

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / digibiz.hu

Címkék: Google | Groupon | Facebook

2010.
11.30.
10:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Mégsem biztos, hogy a Google felvásárolta a Groupont, ugyanis egyes források szerint az üzletet még nem kötötték meg teljesen. Ráadásul többe fog kerülni a Google számára mint a korábban sejtett 2,5 milliárd dollár, ugyanis több mind a dupláját fogja fizetni az óriás vállalatért. Eközben a Google gőzerővel dolgozik azon, hogy letaszítsa a Facebookot a közösségi oldalak trónjáról, és várhatóan jövő tavasszal elindítja a Google Me nevű fejlesztését.

Tovább folytatódik a Groupon felvásárlása körüli felhajtás, ugyanis a Mashable legfrissebb információi szerint nem a korábban elhíresztelt 2,5 milliárd dollárért vette meg a Google a Groupont, hanem több mint a duplájáért. Sőt, még meg sem kötötték az üzletet. Állítólag 5,3 milliárd és 6 milliárd dollár közötti összegért fogja a Google megvenni a Groupont. Szakemberek szerint még így is minden dollár megéri. Egyes források szerint még nem teljes az üzlet, a tárgyalásokat ezen a héten fogják lezárni. Tehát a Google nem nyugodhat még meg, hiszen számtalan módon meghiúsulhat a terv.

geeky-gadgets.comKorábban a Yahoo is pályázott a Grouponra, de elbukták az üzletet. Ekkor a Google 3-4 milliárd dollár közötti összeget ajánlott a cégért, ám azt visszautasították, így kénytelen volt feljebb emelni az ajánlott összeget. Ha sikerül megvenniük a Groupont, akkor annak tovább nő az értéke a tőzsdén is.

A Google eközben gőzerővel dolgozik közösségi kezdeményezésén, az úgynevezett Google Me-n, melynek indulása 2011 tavaszára várható.

Korábban azt sejtették a céghez közelálló személyek, hogy már idén megismerhetjük a Google újabb nagy dobását, ám valamiért eltolták a debütálás dátumát. A fejlesztést egyelőre titok övezi, azt azonban megerősítették a Google-nél, hogy valóban közösségi elemeket foglal majd magába a Google.

Korábbi pletykák szerint a Google Me első osztályú közösségi oldal lesz, ami várhatóan felveszi a versenyt a Facebookkal. Egyes források szerint az indulás csúszását belső konfliktusok és szervezetlenség okozza, így a Facebook egyelőre őrzi veretlenségét.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés