Milliárdokkal fizet többet a Grouponért a Google

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / digibiz.hu

Címkék: Google | Groupon | Facebook

2010.
11.30.
10:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Mégsem biztos, hogy a Google felvásárolta a Groupont, ugyanis egyes források szerint az üzletet még nem kötötték meg teljesen. Ráadásul többe fog kerülni a Google számára mint a korábban sejtett 2,5 milliárd dollár, ugyanis több mind a dupláját fogja fizetni az óriás vállalatért. Eközben a Google gőzerővel dolgozik azon, hogy letaszítsa a Facebookot a közösségi oldalak trónjáról, és várhatóan jövő tavasszal elindítja a Google Me nevű fejlesztését.

Tovább folytatódik a Groupon felvásárlása körüli felhajtás, ugyanis a Mashable legfrissebb információi szerint nem a korábban elhíresztelt 2,5 milliárd dollárért vette meg a Google a Groupont, hanem több mint a duplájáért. Sőt, még meg sem kötötték az üzletet. Állítólag 5,3 milliárd és 6 milliárd dollár közötti összegért fogja a Google megvenni a Groupont. Szakemberek szerint még így is minden dollár megéri. Egyes források szerint még nem teljes az üzlet, a tárgyalásokat ezen a héten fogják lezárni. Tehát a Google nem nyugodhat még meg, hiszen számtalan módon meghiúsulhat a terv.

geeky-gadgets.comKorábban a Yahoo is pályázott a Grouponra, de elbukták az üzletet. Ekkor a Google 3-4 milliárd dollár közötti összeget ajánlott a cégért, ám azt visszautasították, így kénytelen volt feljebb emelni az ajánlott összeget. Ha sikerül megvenniük a Groupont, akkor annak tovább nő az értéke a tőzsdén is.

A Google eközben gőzerővel dolgozik közösségi kezdeményezésén, az úgynevezett Google Me-n, melynek indulása 2011 tavaszára várható.

Korábban azt sejtették a céghez közelálló személyek, hogy már idén megismerhetjük a Google újabb nagy dobását, ám valamiért eltolták a debütálás dátumát. A fejlesztést egyelőre titok övezi, azt azonban megerősítették a Google-nél, hogy valóban közösségi elemeket foglal majd magába a Google.

Korábbi pletykák szerint a Google Me első osztályú közösségi oldal lesz, ami várhatóan felveszi a versenyt a Facebookkal. Egyes források szerint az indulás csúszását belső konfliktusok és szervezetlenség okozza, így a Facebook egyelőre őrzi veretlenségét.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés