Játékboltot nyit a Microsoft

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu/ mashable.com

Címkék: Microsoft | játék

2010.
10.22.
12:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Microsoft hamarosan megreformálja játék eladását. November közepén ugyanis online boltot nyitnak, amin keresztül a vásárlók könnyedén rátalálnak kedvenc PC játékukra a böngésző segítségével. Nem csak a keresés folyamatát egyszerűsítik le a megszokottakhoz képest, hanem akciókkal is várják majd a vásárlókat.

November 15-én elindítja a Microsoft a Windowsra szánt játékait áruló online boltját, ahol a felhasználók digitális másolatokat vehetnek egyenest a böngészőn keresztül. Az ígéretek szerint nagyon egyszerű lesz használni az oldalt, bármilyen géppel be lehet rá lépni, és akár műfaj alapján is lehet majd játékot keresni. Az oldal segít megtalálni a legjobb ajánlatokat is, az esetleges akciókat, például "a hét vásárlása" címszó alatt, valamint ultra gyors letöltést tesz lehetővé. A Microsoft elsődleges célja, hogy megkönnyítse a keresgélést, ezáltal növelje eladásai számát.  

Az Egyesült Államok vezető piackutatója, a NPD Group szerint a játékeladások 60%-át a dobozos termékek teszik ki. 2010 első felében a kézzel fogható játékok eladásából összesen körülbelül 3,7 milliárd dollár bevétel érkezett, míg a maradék negyven százalék, kb. 2,6-2,9 milliárd dolláros bevétel pedig a használt játékokból, előfizetésekből, közösségi játékokra költött pénzekből (Mafia Wars Game Card és ehhez hasonlók), valamint a digitális letöltésekből (Steam, GOG, és társaik) származik. A Microsoft reményei szerint új online boltjuk változtathat ezen az arányon.


"A piactérrel létrehoztunk egy olyan boltot, ami PC játék rajongóknak készült. Azzal, hogy egységbe rendeztük a már létező Xbox Live és Windows Live szolgáltatásunkkal, PC játékosok millióinak mutatjuk meg, hogy milyen könnyű lehet a játékvásárlás." - mondta Kevin Unangst, a Microsoft játék részlegének főigazgatója. A bolt megnyitásakor körülbelül 100 játék lesz elérhető, amiért a felhasználók fizethetnek hitelkártyájukkal vagy Microsoft Pontokkal. Ennek módja a következő: igazi pénzért megvehetőek a Microsoft Pontok, majd ezeket lehet elkölteni fizetős tartalmakra. Már a magyar szakboltok jó részében is lehet kapni pre-paid rendszerű "feltöltőkártyát".

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Akcióban a szezonális termékek

A webáruházak többsége nem készül külön akcióval a nyárra, inkább az őszi és téli időszakhoz hasonlóan a szezonális termékeket kínálják kedvezménnyel. Az internetes üzletek a válság miatt nem változtattak az árazási szokásaikon, azonban így is növelték vásárlóik számát.

Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés