Játékboltot nyit a Microsoft

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu/ mashable.com

Címkék: Microsoft | játék

2010.
10.22.
12:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Microsoft hamarosan megreformálja játék eladását. November közepén ugyanis online boltot nyitnak, amin keresztül a vásárlók könnyedén rátalálnak kedvenc PC játékukra a böngésző segítségével. Nem csak a keresés folyamatát egyszerűsítik le a megszokottakhoz képest, hanem akciókkal is várják majd a vásárlókat.

November 15-én elindítja a Microsoft a Windowsra szánt játékait áruló online boltját, ahol a felhasználók digitális másolatokat vehetnek egyenest a böngészőn keresztül. Az ígéretek szerint nagyon egyszerű lesz használni az oldalt, bármilyen géppel be lehet rá lépni, és akár műfaj alapján is lehet majd játékot keresni. Az oldal segít megtalálni a legjobb ajánlatokat is, az esetleges akciókat, például "a hét vásárlása" címszó alatt, valamint ultra gyors letöltést tesz lehetővé. A Microsoft elsődleges célja, hogy megkönnyítse a keresgélést, ezáltal növelje eladásai számát.  

Az Egyesült Államok vezető piackutatója, a NPD Group szerint a játékeladások 60%-át a dobozos termékek teszik ki. 2010 első felében a kézzel fogható játékok eladásából összesen körülbelül 3,7 milliárd dollár bevétel érkezett, míg a maradék negyven százalék, kb. 2,6-2,9 milliárd dolláros bevétel pedig a használt játékokból, előfizetésekből, közösségi játékokra költött pénzekből (Mafia Wars Game Card és ehhez hasonlók), valamint a digitális letöltésekből (Steam, GOG, és társaik) származik. A Microsoft reményei szerint új online boltjuk változtathat ezen az arányon.


"A piactérrel létrehoztunk egy olyan boltot, ami PC játék rajongóknak készült. Azzal, hogy egységbe rendeztük a már létező Xbox Live és Windows Live szolgáltatásunkkal, PC játékosok millióinak mutatjuk meg, hogy milyen könnyű lehet a játékvásárlás." - mondta Kevin Unangst, a Microsoft játék részlegének főigazgatója. A bolt megnyitásakor körülbelül 100 játék lesz elérhető, amiért a felhasználók fizethetnek hitelkártyájukkal vagy Microsoft Pontokkal. Ennek módja a következő: igazi pénzért megvehetőek a Microsoft Pontok, majd ezeket lehet elkölteni fizetős tartalmakra. Már a magyar szakboltok jó részében is lehet kapni pre-paid rendszerű "feltöltőkártyát".

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés