Megbízható-e a Google?

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: Google | naptár

2010.
12.30.
14:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A felmérések szerint egyre több felhasználója van a Gmail-nek, elsősorban a Google által generált márka megbízhatósága miatt. Azonban megvan ennek is a maga hibája. Lehet, hogy ma reggel összeomlott a rendszer, ugyanis hatalmas hibát fedeztünk fel: idegen bejegyzéseket a naptárban.

Adatvédelmi hézagra lettünk figyelmesek a Google naptár szolgáltatásánál. Mint nemrég megírtuk, a fiókhoz tartozó személyes naptárba egy másik felhasználó programjai kerültek be. Tehát nagy az esély a fordítottjára is, vagyis, hogy bármelyik felhasználó bejegyzései, kontaktjai, programjai átvándoroljanak egy másik felhasználó fiókjába.
 
Természetesen, felkerestük a céget a problémával, ám eddig még nem kaptunk választ. A Google-nek nem ez lenne az első adatvédelmi botránya. Nyáron nagy port kavart, amikor kiderült, hogy a Street View utcanézegető kamerákkal felszerelt járművei  "véletlenül" a titkosítás nélküli Wi-Fi hálózatokról is rögzítettek adatokat. Ígéretük szerint azonnal törölték az így megszerzett adatokat.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés