Megbízható-e a Google?

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: Google | naptár

2010.
12.30.
14:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A felmérések szerint egyre több felhasználója van a Gmail-nek, elsősorban a Google által generált márka megbízhatósága miatt. Azonban megvan ennek is a maga hibája. Lehet, hogy ma reggel összeomlott a rendszer, ugyanis hatalmas hibát fedeztünk fel: idegen bejegyzéseket a naptárban.

Adatvédelmi hézagra lettünk figyelmesek a Google naptár szolgáltatásánál. Mint nemrég megírtuk, a fiókhoz tartozó személyes naptárba egy másik felhasználó programjai kerültek be. Tehát nagy az esély a fordítottjára is, vagyis, hogy bármelyik felhasználó bejegyzései, kontaktjai, programjai átvándoroljanak egy másik felhasználó fiókjába.
 
Természetesen, felkerestük a céget a problémával, ám eddig még nem kaptunk választ. A Google-nek nem ez lenne az első adatvédelmi botránya. Nyáron nagy port kavart, amikor kiderült, hogy a Street View utcanézegető kamerákkal felszerelt járművei  "véletlenül" a titkosítás nélküli Wi-Fi hálózatokról is rögzítettek adatokat. Ígéretük szerint azonnal törölték az így megszerzett adatokat.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés