Mától szigorú szabályok az AppStore-ban

Szerző: digibiz Forrás: Financial Times

Címkék: Apple

2011.
07.26.
20:58

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon, a Google vagy a Rhapsody csak pár azok közül a nagy cégek közül melyek alkalmazásait érintik az Apple áruházának új szabályai arra vonatkozóan, hogyan lehet tartalmat vásárolni az AppStore-on keresztül.

Az Apple iránymutatása szerint mostantól az alkalmazásokban nem jelenhetik meg a készítők honlapjára mutató linkek, amivel eddig a készítők elkerülhették, hogy az Apple 30 százalékot megszerezzen a digitális vásárlások bevételeiből. A fejlesztők attól tartanak, hogy a felhasználókat összezavarhatja az új szabályozás, ami miatt a legtöbb alkalmazásnál elveszik az a lehetőség, hogy egyből fizethessenek a kívánt tartalmakért.

Bár már hónapokkal ezelőtt bejelentette az Apple a változtatást, csak most tette kötelezővé, ezért múlt hét végétől folyamatosan frissítik az alkalmazásokat. A változások miatt csökkenni fog a direkt az AppStore-on keresztül történő digitális eladások száma, ami nyilván az Apple saját szolgáltatásait, termékeit erősítheti. A Google Books alkalmazáson keresztül például már nem lehet könyveket vásárolni, és az Amazon is eltüntette a "vásárlás" gombot Kindle alkalmazásából. Ezek a lépések pedig csak jót tesznek az Apple iBook boltjának. A spotify, vagy a Rhapsody esetében azzal okoz problémát a változtatás, hogy ott a felhasználók nem tudnak egyből regisztrálni már a szolgáltatásokra, hogy zenét hallgathassanak.

Ez a legnagyobb átalakítás az AppStore valamint az Apple és a médiacégek közötti csatározások történetében. A szakértők szerint pedig ezzel a lépéssel leginkébb az impulzus vásárlást akadályozza meg a cég, ami sem nekik, sem a gyártóknak nem tesz jót. Viszont mivel a saját áruházáról van szó, az Apple megteheti, hogy megszünteti a saját honlapokra mutató linkeket.

A Google Android platformján az alkalmazások készítőitől a vásárlások után csak 10 százalékot kérnek a bevételekből
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés