Masszív hacker támadás

Szerző: digibiz

Címkék: hacker

2011.
04.04.
16:04

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Úgy tűnik, több százezer weblapot sújtott a napokban egy kiterjedt virtuális támadás.

A hi-tech bűnözők egy jól ismert támadási vektort alkalmaztak, amely kihasználja a weboldalak biztonsági réseit, hogy egy linket helyezzenek el rajtuk, mely saját oldalukra mutat. Azok akik így ellátogattak a támadók honlapjára, többféle vírussal fertőzték meg a számítógépüket. A biztonsági cégek gyors reakciója miatt azonban a hamis szoftvert kínáló weblapot, mely a fertőzéseket okozta, hamar leállították.

A Websense biztonsági cég március 29-e óta mérte a támadást, ami 28 ezer oldal ellen indult, majd ez a szám megsokszorozódott a végére. Lizamoon-nak nevezték el az akciót, mert ez az oldal volt az egész kiindulópontja, ahonnan a felhasználókat átirányították a bűnözők honlapjára, amelyen a Windows Stability Center nevű hamis program volt elérhető. 

Az átirányításokat egy SQL injekció nevű támadással érték el, és szakértők szerint ez idáig a legsikeresebb ilyen akció. Az átirányítást szolgáló linkek 21 különböző domain-re mutatta, és megbecsülni is nehéz, végül mennyi weboldalt érintettek. A Google több mint 3 millió oldalt hoz ki, ha rákeresünk a hackerek domain-jeire.

A támadás általában közép kategóriás szervezetek, sport klubok, közösségi csoportok oldalait érintette, de olyan linkgyűjteményekhez is elértek, melyek az iTunes-zal kapcsolatban vannak. Innen viszont nem irányították át a felhasználókat a hackerek oldalához. 

Az átirányítások jelenleg már nem működnek, mert a hamis szoftvert kínáló oldalakat már teljesen leállították.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés