Masszív hacker támadás

Szerző: digibiz

Címkék: hacker

2011.
04.04.
16:04

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Úgy tűnik, több százezer weblapot sújtott a napokban egy kiterjedt virtuális támadás.

A hi-tech bűnözők egy jól ismert támadási vektort alkalmaztak, amely kihasználja a weboldalak biztonsági réseit, hogy egy linket helyezzenek el rajtuk, mely saját oldalukra mutat. Azok akik így ellátogattak a támadók honlapjára, többféle vírussal fertőzték meg a számítógépüket. A biztonsági cégek gyors reakciója miatt azonban a hamis szoftvert kínáló weblapot, mely a fertőzéseket okozta, hamar leállították.

A Websense biztonsági cég március 29-e óta mérte a támadást, ami 28 ezer oldal ellen indult, majd ez a szám megsokszorozódott a végére. Lizamoon-nak nevezték el az akciót, mert ez az oldal volt az egész kiindulópontja, ahonnan a felhasználókat átirányították a bűnözők honlapjára, amelyen a Windows Stability Center nevű hamis program volt elérhető. 

Az átirányításokat egy SQL injekció nevű támadással érték el, és szakértők szerint ez idáig a legsikeresebb ilyen akció. Az átirányítást szolgáló linkek 21 különböző domain-re mutatta, és megbecsülni is nehéz, végül mennyi weboldalt érintettek. A Google több mint 3 millió oldalt hoz ki, ha rákeresünk a hackerek domain-jeire.

A támadás általában közép kategóriás szervezetek, sport klubok, közösségi csoportok oldalait érintette, de olyan linkgyűjteményekhez is elértek, melyek az iTunes-zal kapcsolatban vannak. Innen viszont nem irányították át a felhasználókat a hackerek oldalához. 

Az átirányítások jelenleg már nem működnek, mert a hamis szoftvert kínáló oldalakat már teljesen leállították.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés