Máris megdőlt a tavalyi látogatottsági rekord

Szerző: digibiz Forrás: Medián Webaudit

Címkék: látogatottság

2011.
01.04.
19:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A tavalyi évben novemberben következett be a látogatottsági csúcs, amely idén január 3-án már meg is dőlt. Az évek óta tartó tendencia azt jelenti, hogy folytatódhat az éves szinten 6%-os látogatószám bővülés.

Az első januári munkanapon már megdőlt a tavalyi webforgalmi rekord, derül ki a Medián Webaudit adataiból. A tavalyi évben a november 22-én elért 3,721 milliós látogatószám az első idei munkanapon megdőlt, amikor 3,782 internetező kattintgatott, 13,796 milliónyi látogatást produkálva.
Ezzel az évek óta tartó trend folytatódott, tavaly is már a január első munkanapja búcsúztatta az előző évi rekordot. Ha a tavalyi trend folytatódik idén is legalább 6%-os látogatószám bővüléssel számolhatunk.
Ugyanakkor ahogyan azt korábban már blogunkban megírtuk a tavalyi évben, a fenti látogatószám növekedés mellett a 2009-eshez képest jelentősen, 50 milliónyival csökkent a látogatások száma a hazai internet Webaudit által mért szegmensében.
Így a nagy kérdés az idei évben nem elsősorban a látogatók számának bővülése lesz, hanem az, hogy vajon hány kattintást vesztenek a hazai tartalomszolgáltatók, mennyi vándorol tovább a Facebookhoz és a Google-hoz? Ahogy megírtuk a Facebook hazai látogatottsága a Google Trends adatai alapján novemberben némileg megtört - korábban sosem volt ilyen mértékű visszaesés - azonban nyilván folytatja a bővülést, a legfrissebb hírek szerint az Egyesült Államokban a látogatottsága már tavaly leelőzte a Google-t is. A Google hazai látogatottságáról nincsenek adataink.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Az adat az új olaj

"Az [origo] portál címkehalmaza például szinte kimeríthetetlen. Tartalmazza ugyanis a portál teljes archívumának - közel 400 ezer cikk - címkéit is. Ennyi szöveget képtelenség lett volna utólag kézzel felcímkézni, a feladatot a Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportja által fejlesztett algoritmus végezte el."

"Az adat az új olaj" - interjú az Origo Zrt. távozó tartalomfejlesztési vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés