Már regisztrálhatóak az internetes oldalak

Szerző: digibiz Forrás: Index.hu

Címkék: médiatörvény | internet

2011.
02.10.
05:26

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Tegnaptól, azaz szerdától lehet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz bejelenteni a sajtóterméket, az oldalukról letölthető formanyomtatvány kitöltésével. Az online sajtóorgánumokat június végéig kell regisztrálni, ám lehet végül elegendő lesz egy impresszum is. A blogokat nem kell bejelenteni.

Az új médiatörvény értelmében az internetes sajtóorgánumoknak június 30-ig kell beadniuk a regisztrációs kérelmüket, a két legnagyobb hírportál, az Index és az Origo azonban már megtette ezt.

Lehetséges, hogy a jelenlegi regisztráció végül felesleges lesz, mert az Európai Bizottság a regisztrációs szabályok túlterjeszkedő alkalmazásával kapcsolatban is hangot adott a médiatörvénnyel szembeni aggályainak. A kormány hajlandó tárgyalni arról, hogy az interneten ezt másfajta módszerrel oldják meg, például a szerkesztőség vezetését feltüntető, állandóan karbantartott impresszummal.

A bejelentési lap mellett letölthető tájékoztató segít annak eldöntésében, hogy mely internetes oldalaknak kell regisztrálni. Az útmutatóban azonban csak a szabályozás szövegének átirata szerepel, miszerint annak kell regisztrálnia, aki olyan oldalt üzemeltet, "amelyet gazdasági szolgáltatásként nyújtanak, amelynek tartalmáért valamely természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság szerkesztői felelősséget visel, és amelynek elsődleges célja szövegből, illetve képekből álló tartalmaknak a nyilvánossághoz való eljuttatása tájékoztatás, szórakoztatás vagy oktatás céljából valamely elektronikus hírközlő hálózaton keresztül".

A Nemzet Média és Hírközlési Hatóság sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a blogokat nem kell regisztrálni.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés