Majdnem háromszorosával nyereségesebb a Dell

Szerző: digibiz Forrás: WashingtonPost.com

Címkék: Dell

2011.
02.17.
15:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Wall Street várakozásait bőven felűlmúlva az utóbbi évben majdnem háromszorosára nőttek a Dell nettó bevételei. A keddi bejelentést követően a cég részvényeinek kereskedelme természetesen szárnyalni kezdett.

A pénzügyi siker hátterében az áll, hogy a válságot követően a cégek most újra költenek a vállalati technológia fejlesztésére. A Dell bevételeinek nagy része pedig ebből az üzletágból, valamint most már a szolgáltatások piacából jön.

A január 28-án záródó pénzügyi időszak szerint a Dell bevétele 927 millió dollár volt, ami egy évvel korábban mindössze 334 millió dollárra rúgott. A vállalatoktól származó bevételek 12 százalékkal nőttek. Ez sokkal jobban profitál, mint a személyi számítógépek piaca, amelynek egyik fő oka a táblagépek felé irányuló fokozott figyelem.

Korábban a Dell nem nagyon foglalkozott például szerverparkok üzemeltetésével, karbantartásával, de a Hewlett Packard, vagy az IBM sikerei felhívták figyelmüket erre a területre is. Ennek fontos szerepe volt a bevételek növekedésében. Ahogy annak is, hogy olcsóbb alkatrészekkel tudtak dolgozni.

A kérdés az, hogy ez a fejlődés mennyire fenntartható. Brian Marshall, a Gleacher & Co elemzője szerint az alkatrészek ismét drágulni fognak, és a Dell fő profilját a hardware értékesítés adja. Nehéz lesz tartaniuk a jelenlegi kedvező árakat. Okos dolog volt jobban figyelni a szolgáltatások piacára. Viszont a Dell régi típusú vállalat, aminek működésén nehéz változtatni, lassabban alkalmazkodik az új körülményekhez. Most mindenesetre szárnyal, és az elemzők úgy gondolják ebben a pénzügyi évben ez így is marad.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés