Majdnem háromszorosával nyereségesebb a Dell

Szerző: digibiz Forrás: WashingtonPost.com

Címkék: Dell

2011.
02.17.
15:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Wall Street várakozásait bőven felűlmúlva az utóbbi évben majdnem háromszorosára nőttek a Dell nettó bevételei. A keddi bejelentést követően a cég részvényeinek kereskedelme természetesen szárnyalni kezdett.

A pénzügyi siker hátterében az áll, hogy a válságot követően a cégek most újra költenek a vállalati technológia fejlesztésére. A Dell bevételeinek nagy része pedig ebből az üzletágból, valamint most már a szolgáltatások piacából jön.

A január 28-án záródó pénzügyi időszak szerint a Dell bevétele 927 millió dollár volt, ami egy évvel korábban mindössze 334 millió dollárra rúgott. A vállalatoktól származó bevételek 12 százalékkal nőttek. Ez sokkal jobban profitál, mint a személyi számítógépek piaca, amelynek egyik fő oka a táblagépek felé irányuló fokozott figyelem.

Korábban a Dell nem nagyon foglalkozott például szerverparkok üzemeltetésével, karbantartásával, de a Hewlett Packard, vagy az IBM sikerei felhívták figyelmüket erre a területre is. Ennek fontos szerepe volt a bevételek növekedésében. Ahogy annak is, hogy olcsóbb alkatrészekkel tudtak dolgozni.

A kérdés az, hogy ez a fejlődés mennyire fenntartható. Brian Marshall, a Gleacher & Co elemzője szerint az alkatrészek ismét drágulni fognak, és a Dell fő profilját a hardware értékesítés adja. Nehéz lesz tartaniuk a jelenlegi kedvező árakat. Okos dolog volt jobban figyelni a szolgáltatások piacára. Viszont a Dell régi típusú vállalat, aminek működésén nehéz változtatni, lassabban alkalmazkodik az új körülményekhez. Most mindenesetre szárnyal, és az elemzők úgy gondolják ebben a pénzügyi évben ez így is marad.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés