Adatlopási kísérlet után erősít az iWiW?

Szerző: digibiz Forrás: origo.hu / digibiz.hu

Címkék: iWiW | közösségi oldal | adatlopás

2010.
12.10.
13:05

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Meg nem nevezett személyek megpróbálták ellopni az iWiW felhasználók adatait, és azt több tízmillió forintért eladni, ám még mindezt megelőzve elfogta őket a rendőrség. A közösségi oldal ezután a biztonságot tovább erősítő intézkedéseket hozott.

Az iWiW-et használók adatait akarták ellopni bűnözők, ám még ezt megelőzően elfogta őket a rendőrség és őrizetbe vette - adta hírül az Origo. Az üzemeltető Origo Zrt. biztonsági szolgálata feljelentést tett ellenük. A bűnözők terve szerint miután megszerezték az adatbázist, az adatokat több tízmillió forintért értékesítették volna. Az elkövetők akár két év szabadságvesztéssel is büntethetőek személyes adattal való visszaélésért.

Novák Péter, az iWiW-et üzemeltető Origo Zrt. vezérigazgató-helyettese megnyugtatta a közösségi oldal felhasználóit, hogy újabb intézkedéseket léptettek életbe a teljes biztonság garantálása érdekében. Az adatlopás nem újdonság, ám a mértéke egyre riasztóbb: tavaly csak az Egyesült Államokban 11,1 millió áldozatról tudnak, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A közösségi oldalak nagyon veszélyes terepet jelentenek ilyen szempontból. A Facebookon, mint korábban megírtuk, rengeteg adatvédelmi hézagot lehet találni.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés