Adatlopási kísérlet után erősít az iWiW?

Szerző: digibiz Forrás: origo.hu / digibiz.hu

Címkék: iWiW | közösségi oldal | adatlopás

2010.
12.10.
13:05

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Meg nem nevezett személyek megpróbálták ellopni az iWiW felhasználók adatait, és azt több tízmillió forintért eladni, ám még mindezt megelőzve elfogta őket a rendőrség. A közösségi oldal ezután a biztonságot tovább erősítő intézkedéseket hozott.

Az iWiW-et használók adatait akarták ellopni bűnözők, ám még ezt megelőzően elfogta őket a rendőrség és őrizetbe vette - adta hírül az Origo. Az üzemeltető Origo Zrt. biztonsági szolgálata feljelentést tett ellenük. A bűnözők terve szerint miután megszerezték az adatbázist, az adatokat több tízmillió forintért értékesítették volna. Az elkövetők akár két év szabadságvesztéssel is büntethetőek személyes adattal való visszaélésért.

Novák Péter, az iWiW-et üzemeltető Origo Zrt. vezérigazgató-helyettese megnyugtatta a közösségi oldal felhasználóit, hogy újabb intézkedéseket léptettek életbe a teljes biztonság garantálása érdekében. Az adatlopás nem újdonság, ám a mértéke egyre riasztóbb: tavaly csak az Egyesült Államokban 11,1 millió áldozatról tudnak, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A közösségi oldalak nagyon veszélyes terepet jelentenek ilyen szempontból. A Facebookon, mint korábban megírtuk, rengeteg adatvédelmi hézagot lehet találni.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés