Maga mögé utasította a könyveket a Kindle

Szerző: digibiz Forrás: Index.hu / TheTechHerald.com

Címkék: Kindle | Amazon

2011.
01.31.
11:58

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nemrég a keménykötésűek után, a puhafedelű könyvek eladását is megelőzte a Kindle, e-könyv olvasó. Először került tízmilliárd dollár fölé az Amazon forgalma, 2009-hez képest 36 százalékos a növekedés. A vezérigazgató szerint a Kindle-nek köszönhető az eredmény.

Az Amazon 12,95 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le a tavalyi utolsó negyedévben, ezzel először mentek tízmilliárd dollár fölé. A növekedés 36 százalékos az egy évvel korábbi 9,52 milliárdos ugyanezen időszakhoz képest. A nettó bevétel is növekedett nyolc százalékkal 416 millió dollárra.

Az alapító-vezérigazgató, Jeff Bezos szerint egyértelműen a Kindle sikerének köszönhető a hatalmas növekedés. Több millió harmadik generációs Kindle-t adtak el, és mostanra az ekönyvek eladása már a puha kötésű könyvek eladását is túlszárnyalta. Korábban megírtuk, hogy a karácsony sikerterméke a Kindle volt.

Tavaly júliusban jelentették be, hogy több elektronikus könyvet adnak el, mint ahány keményfedelűt. Akkor azt gondolták, hogy az idei év második felére előzi meg az ekönyv a puha kötésűek eladását, de ez sokkal korábban bekövetkezett. Most 100 eladott puhafedelű könyvre 115 ekönyv jut, illetve háromszor annyi ekönyvet adnak el, mint keményfedelűt - írja a The Tech Herald.

Azt pontosan még mindig nem lehet tudni, hogy hány Kindle-t adtak el eddig, csak annyi biztos, hogy a nyáron bemutatott verziójából néhány hónap alatt több, mint 8 millió fogyott. A Kindle store-ban most már 810 ezer könyv közül válogathatnak a vásárlók.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés