Ma elindult a YouTube filmkölcsönzője

Szerző: digibiz

Címkék: YouTube | film

2011.
05.10.
14:19

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Sokszor volt már róla szó, de ma tényleg elindul a YouTube új szolgáltatása, ami nem más, mint egy online filmkölcsönző.

Már eddig is rengeteg hollywoodi tartalmat kapott az, aki böngészte a videómegosztó oldalt. Előzeteseket, soha nem látott jeleneteket, kisfilmeket a forgatásokról, de teljes független filmeket is meg lehetett nézni, ha valakit ez érdekelt. A Sundance filmfesztiválról például már tavaly lehetett kölcsönözni filmeket, idén pedig a Life in a Day című filmnek a YouTube-on volt a premiere. 

Viszont olyan videókölcsönzés, mint a ma induló youtube.com/movies még nem volt. A szolgáltatás még csak Amerikában elérhető (bár vannak szolgáltatók, ahol generálhatunk magunknak amerikai IP címet), de remélhetőleg hamarosan a világ többi részén is használható lesz, hiszen a YouTube ígérete szerint rengeteg hollywoodi film közül válogathat a felhasználó . Régi kasszasikereket, mint a Taxisofőr vagy a Scarface, és napjaink népszerű filmjeit, mint a Király beszéde, egyaránt megtekinthetnek a felhasználók. A kölcsönzési díj átlagosan olyan lesz, mint más hasonló oldalakon (új film 4, régebbi 3 dollár), de más most sok film mellé rengeteg extrát kap a néző, amit egyre több film mellé szeretnének majd biztosítani. A YouTube Movie Extras oldalakon ingyenes forgatási filmeket, YouTube felhasználók által készített videókat, vagy a Rotten Tomatoes kritikáit adnak az alkotásokhoz. Ráadásul a sima YouTube fiókkal bármilyen számítógépen indulhat a házimozi. 

Látszik, hogy egyre nagyobb teret kap a YouTube vezetőinek új stratégiája, hogy az oldal még több profitot generáljon. A Netflix és a hozzá hasonló oldalak sikere miatt fel kellett venniük a versenyt, hiszen ingyenes filmekkel, még akkor is, ha van mellette reklám, nem nagyon lehet sok pénzt keresni. További tervek között szerepel a saját gyártású műsorok, és tematikus YouTube csatornák létrehozása, ami az online streaming oldalak "kábeltévésedésének" következménye.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés