Ma elindult a YouTube filmkölcsönzője

Szerző: digibiz

Címkék: YouTube | film

2011.
05.10.
14:19

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Sokszor volt már róla szó, de ma tényleg elindul a YouTube új szolgáltatása, ami nem más, mint egy online filmkölcsönző.

Már eddig is rengeteg hollywoodi tartalmat kapott az, aki böngészte a videómegosztó oldalt. Előzeteseket, soha nem látott jeleneteket, kisfilmeket a forgatásokról, de teljes független filmeket is meg lehetett nézni, ha valakit ez érdekelt. A Sundance filmfesztiválról például már tavaly lehetett kölcsönözni filmeket, idén pedig a Life in a Day című filmnek a YouTube-on volt a premiere. 

Viszont olyan videókölcsönzés, mint a ma induló youtube.com/movies még nem volt. A szolgáltatás még csak Amerikában elérhető (bár vannak szolgáltatók, ahol generálhatunk magunknak amerikai IP címet), de remélhetőleg hamarosan a világ többi részén is használható lesz, hiszen a YouTube ígérete szerint rengeteg hollywoodi film közül válogathat a felhasználó . Régi kasszasikereket, mint a Taxisofőr vagy a Scarface, és napjaink népszerű filmjeit, mint a Király beszéde, egyaránt megtekinthetnek a felhasználók. A kölcsönzési díj átlagosan olyan lesz, mint más hasonló oldalakon (új film 4, régebbi 3 dollár), de más most sok film mellé rengeteg extrát kap a néző, amit egyre több film mellé szeretnének majd biztosítani. A YouTube Movie Extras oldalakon ingyenes forgatási filmeket, YouTube felhasználók által készített videókat, vagy a Rotten Tomatoes kritikáit adnak az alkotásokhoz. Ráadásul a sima YouTube fiókkal bármilyen számítógépen indulhat a házimozi. 

Látszik, hogy egyre nagyobb teret kap a YouTube vezetőinek új stratégiája, hogy az oldal még több profitot generáljon. A Netflix és a hozzá hasonló oldalak sikere miatt fel kellett venniük a versenyt, hiszen ingyenes filmekkel, még akkor is, ha van mellette reklám, nem nagyon lehet sok pénzt keresni. További tervek között szerepel a saját gyártású műsorok, és tematikus YouTube csatornák létrehozása, ami az online streaming oldalak "kábeltévésedésének" következménye.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés