Ma elindult a YouTube filmkölcsönzője

Szerző: digibiz

Címkék: YouTube | film

2011.
05.10.
14:19

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Sokszor volt már róla szó, de ma tényleg elindul a YouTube új szolgáltatása, ami nem más, mint egy online filmkölcsönző.

Már eddig is rengeteg hollywoodi tartalmat kapott az, aki böngészte a videómegosztó oldalt. Előzeteseket, soha nem látott jeleneteket, kisfilmeket a forgatásokról, de teljes független filmeket is meg lehetett nézni, ha valakit ez érdekelt. A Sundance filmfesztiválról például már tavaly lehetett kölcsönözni filmeket, idén pedig a Life in a Day című filmnek a YouTube-on volt a premiere. 

Viszont olyan videókölcsönzés, mint a ma induló youtube.com/movies még nem volt. A szolgáltatás még csak Amerikában elérhető (bár vannak szolgáltatók, ahol generálhatunk magunknak amerikai IP címet), de remélhetőleg hamarosan a világ többi részén is használható lesz, hiszen a YouTube ígérete szerint rengeteg hollywoodi film közül válogathat a felhasználó . Régi kasszasikereket, mint a Taxisofőr vagy a Scarface, és napjaink népszerű filmjeit, mint a Király beszéde, egyaránt megtekinthetnek a felhasználók. A kölcsönzési díj átlagosan olyan lesz, mint más hasonló oldalakon (új film 4, régebbi 3 dollár), de más most sok film mellé rengeteg extrát kap a néző, amit egyre több film mellé szeretnének majd biztosítani. A YouTube Movie Extras oldalakon ingyenes forgatási filmeket, YouTube felhasználók által készített videókat, vagy a Rotten Tomatoes kritikáit adnak az alkotásokhoz. Ráadásul a sima YouTube fiókkal bármilyen számítógépen indulhat a házimozi. 

Látszik, hogy egyre nagyobb teret kap a YouTube vezetőinek új stratégiája, hogy az oldal még több profitot generáljon. A Netflix és a hozzá hasonló oldalak sikere miatt fel kellett venniük a versenyt, hiszen ingyenes filmekkel, még akkor is, ha van mellette reklám, nem nagyon lehet sok pénzt keresni. További tervek között szerepel a saját gyártású műsorok, és tematikus YouTube csatornák létrehozása, ami az online streaming oldalak "kábeltévésedésének" következménye.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés