Limitál a Netflix

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Netflix

2011.
09.07.
11:29

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Netflix korlátozhatja azt, hogy hány filmet nézhet egyszerre a felhasználó, ami összefügg a cég árainak emelkedésével.

Ez a változtatás főleg a családi előfizetéseknél okozhat problémát, ahol sokszor előfordul, hogy a család egy része például Xbox-on néz egy filmet, egy másik tagja pedig iPad-en. A Stop The Cap weboldal szerint a Netflix-nél mindig adott volt az a szabály, hogy egy időben csak egy filmet lehet nézni, ha a csak streaming előfizetéseket nézzük. Azonban korábban nem alkalmazták a korlátozást, szeptember 1-től viszont igen, ami az áremelkedés bevezetésének dátuma is volt.

Mostantól, ha valakinek olyan előfizetése van, amely nem engedélyezi egyszerre több tartalom elindítását, akkor a lejátszó kiírja, hogy a felhasználó számára nem engedélyezett egy újabb videó megnyitása. A Mashable tesztje alapján azonban ez a korlátozás nem vonatkozik a televíziós műsorokra, mert korlátozás nélkül lehet nézni egy filmet és egy tévéműsort egyszerre, viszont két filmet ezzel szemben már nem.

A Netflix bevételei jelenleg szárnyalnak, viszont számolnak kieséssel, előfizetések visszamondásával az áremelkedések és egyéb új szabályozások miatt. Az csak idővel derül ki, hogy a felhasználók hogyan fogadják például az említett korlátozás tényleges bevezetését. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés