Lemondott a Yahoo alapítója

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Yahoo

2012.
01.18.
16:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Jerry Yang, a Yahoo társalapítója kedden jelentette be lemondását. Eszerint a jövőben semmilyen módon nem lesz részese a vállalatnak.

Távozásával kapcsolatos sajtóközleményében Yang elmondta, hogy izgalmas éveket töltött a Yahoonál, ám most más izgalmak után szeretne nézni. Scott Thompson (a PayPal egykori vezérigazgatója) kinevezését örömmel fogadja, és sok sikert kíván neki jövőbeni munkájához.

Yang 1995-ben David Filoval alapította meg a Yahoot, azután lett az  igazgatótanácsának tagja, hogy 2008-ban lemondott a Sunnyvale internetes cégnél betöltött vezérigazgatói posztjáról. A vállalat azonban nehezen tudott lépést tartani a Google-lel, és egyre távolabb kerültek a piacvezető szereptől. 

Nem tudni, hogy pontosan mi állhat távozása hátterében, ám egyesek szerint a cég befektetői nem nézték jó szemmel, amikor 2008-ban visszautasította a Microsoft 47,5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, azóta ugyanis kevesebb mint feleannyit ér a vállalat.

A bejelentést követően nyitott az new yorki tőzsde, a Yahoo papírok ára majdnem elérte a 16 dollárt, ezt követően esni kezdett. A szakértők szerint a piac egyébként pozitívan értékelte a vezetőváltást.  
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés