Lemondott a Yahoo alapítója

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Yahoo

2012.
01.18.
16:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Jerry Yang, a Yahoo társalapítója kedden jelentette be lemondását. Eszerint a jövőben semmilyen módon nem lesz részese a vállalatnak.

Távozásával kapcsolatos sajtóközleményében Yang elmondta, hogy izgalmas éveket töltött a Yahoonál, ám most más izgalmak után szeretne nézni. Scott Thompson (a PayPal egykori vezérigazgatója) kinevezését örömmel fogadja, és sok sikert kíván neki jövőbeni munkájához.

Yang 1995-ben David Filoval alapította meg a Yahoot, azután lett az  igazgatótanácsának tagja, hogy 2008-ban lemondott a Sunnyvale internetes cégnél betöltött vezérigazgatói posztjáról. A vállalat azonban nehezen tudott lépést tartani a Google-lel, és egyre távolabb kerültek a piacvezető szereptől. 

Nem tudni, hogy pontosan mi állhat távozása hátterében, ám egyesek szerint a cég befektetői nem nézték jó szemmel, amikor 2008-ban visszautasította a Microsoft 47,5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, azóta ugyanis kevesebb mint feleannyit ér a vállalat.

A bejelentést követően nyitott az new yorki tőzsde, a Yahoo papírok ára majdnem elérte a 16 dollárt, ezt követően esni kezdett. A szakértők szerint a piac egyébként pozitívan értékelte a vezetőváltást.  
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés