Lemondott a Yahoo alapítója

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Yahoo

2012.
01.18.
16:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Jerry Yang, a Yahoo társalapítója kedden jelentette be lemondását. Eszerint a jövőben semmilyen módon nem lesz részese a vállalatnak.

Távozásával kapcsolatos sajtóközleményében Yang elmondta, hogy izgalmas éveket töltött a Yahoonál, ám most más izgalmak után szeretne nézni. Scott Thompson (a PayPal egykori vezérigazgatója) kinevezését örömmel fogadja, és sok sikert kíván neki jövőbeni munkájához.

Yang 1995-ben David Filoval alapította meg a Yahoot, azután lett az  igazgatótanácsának tagja, hogy 2008-ban lemondott a Sunnyvale internetes cégnél betöltött vezérigazgatói posztjáról. A vállalat azonban nehezen tudott lépést tartani a Google-lel, és egyre távolabb kerültek a piacvezető szereptől. 

Nem tudni, hogy pontosan mi állhat távozása hátterében, ám egyesek szerint a cég befektetői nem nézték jó szemmel, amikor 2008-ban visszautasította a Microsoft 47,5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, azóta ugyanis kevesebb mint feleannyit ér a vállalat.

A bejelentést követően nyitott az new yorki tőzsde, a Yahoo papírok ára majdnem elérte a 16 dollárt, ezt követően esni kezdett. A szakértők szerint a piac egyébként pozitívan értékelte a vezetőváltást.  
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés