Leáldozott az asztali klienseknek? TweetDeck helyett ChromeDeck?

Szerző: Ágoston Péter Forrás: varaljay.com

Címkék: Chrome | Google | Twitter | TweetDeck

2010.
12.09.
12:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Most, hogy épp bemutatták a Google Chrome OS-t, lassan a TweetDeck is megy a felhőbe úgy tűnik. Nekem legalábbis nem tűnik véletlennek, hogy pont a Chrome OS bemutatójának napján mutatták be ők is - szinte órára pontosan, az éppen a Chrome-ra épülő szósöl kliens verziójukat (mely a 8-as Chrome által már támogatott Chrome Web App Store-ból tölthető le).

Most, hogy épp bemutatták a Google Chrome OS-t, lassan a TweetDeck is megy a felhőbe úgy tűnik. Nekem legalábbis nem tűnik véletlennek, hogy pont a Chrome OS bemutatójának napján mutatták be ők is - szinte órára pontosan, az éppen a Chrome-ra épülő szósöl kliens verziójukat (mely a 8-as Chrome által már támogatott Chrome Web App Store-ból tölthető le).

A Hootsuite sikere után, elég valószínű, hogy ez a termék is be fog futni. /A Hootsuite egyébként szintén pont ma jelentette be, hogy az ő Chrome kliensük is letölthető a Chrome Web Store-ból, de erről most nem írnék bővebben, mert ők már eddig is jelen voltak webes klienssel, és valójában az ő Chrome kiegészítőjük az égvilágon semmit nem csinál, mint hogy a régi oldalukat nyitja meg… :) = Nem kreatív…/ Én személy szerint ha nem a saját otthoni PC-men twitterezek, tuti a Hootsuite-ot használom (használtam?), mert én bizony szeretem egy oldalon látni, oszlopokba rendezve, egyidőben mind a Friends folyamom, mind a Mention folyamom, a DM üzeneteim és esetleg egy másik Twitter fiókom fő folyamát is. Mert nem szeretek füleket nyomkorászni. A TweetDeck csapata ma hivatalosan is elindult saját webes platformra épített, Chrome-ba épülő Twitter (és Facebook, és Foursqare és Google Buzz) kliensével, a Chrome TweetDeck-kel, vagy rövidebb nevén ChromeDeck-kel.

Aki használ Androidon Tweetdeck-et, annak a felület dizájnja ismerős lesz, ez ugyanis eléggé hasonlít rá. Egyelőre nem sokat tud, csak az alap Twitter kliens funkciókat, mit RT, Reply, Favorite, Translate, DM, stb., illetve FB, Buzz folyamunkban lájkolni, kommentelni. Viszont, mint ahogyan Androidon is, itt is lehet kombinált oszlopokat létrehozni, tehát ha én egy folyamban (oszlopban) szeretném látni a Facebook esemény értesítőimet és a Twitter mention-jeimet, simán megtehetem. (Stílusosan a FB bejegyzések kék hátterűek, a Twitter üzenetek a szokásos szürke, a Buzz megosztások piros hátterűek lesznek, hogy könnyen meg tudjuk különböztetni őket.) Az ismert Twitter kép szolgáltatók (Twitpic, Yfrog, stb.) képeit automatikusan a folyamba illeszti. Egyébként néhol nekem a megjelenés túl szellős, szerintem több infó is elférhetne egy képernyőn, de majd biztos alakul még ez.A kliens tehát eléggé “New wave" , kihasználja már a CSS3, HTML5 nyújtotta lehetőségeket is, és keveset fogyaszt. Nekem most 3 Twitter, 1 kombinált, egy FB, egy Foursquare és egy Buzz oszloppal eszik összesen 13MB RAM-ot a böngészőfül, amiben fut. Ami nevetségesen kevés a desktop verzió 160MB!-jához képest. Oké, tény, hogy tudásban, még messze elmarad a desktop verzió mögött, de egyrészt állításuk szerint nem céljuk ezzel 100%-ban kiváltani azt, másrészt piszok gyorsan fog fejlődni ez is, ebben biztos vagyok.

Ja, és ha valaki még mindig nem a Chrome-ot használja valamiért böngészésre, az is megnyugodhat:

    And don't worry, if you don't, or can't, run Google Chrome. We'll soon be working on similar web apps that will run in Firefox and Safari, so look out for those coming in 2011.

Internet Explorer-ről ti sem olvastatok a fenti mondatban említést ugye? :)

Izgi ugye? És akkor ITT lehet azonnal nekifutni a telepítésnek! ;)

(A 8-as Chrome előtti verziók alatt a Web App Store még nem használható! Ha ilyened van, frissítsd a böngésződ a Villáskulcs ikon>A Google Chrome névjegye menüpont alatt!)

A cikk írója Ágoston Péter, a varaljay.com egyik szerzője.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés