Lassul a Facebook növekedése, gyorsul a Twitteré

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: Facebook | Twitter

2012.
03.07.
15:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook amerikai felhasználói bázisához képest eltörpül a Twitteré, azonban a mikroblog szolgáltató továbbra is gyorsabban növekszik, mint a legnagyobb közösségi oldal.

2010-ben még a Facebook növekedése az Egyesült Államokban kétszámjegyű volt, 38,6%-kal nőtt az eMarketer becslései szerint. Azonban az elért 116,8 millió amerikai internet felhasználóval a háta mögött a növekedés üteme lassulni kezdett.

2011-re a Facebook felhasználók száma csupán 13,4%-kal nőtt, ráadásul ez várhatóan ugyanígy fog folytatódni a következő időszakban is.

A Twitteren ezzel szemben egyre gyorsabb ütemben nő a felhasználói bázis, tavaly 31,9%-kal lettek többen 2010-hez képest, amikor a növekedés 23,5% volt. A Facebook röppályájához hasonlóan a Twitter növekedése is lassulni fog a következő években, azonban továbbra is négyszer magasabb lesz, mint a Facebooké 2014-ben.

US Facebook vs. Twitter User Growth, 2010-2014 (% change)


A Twitter mérete, mivel elég kicsi, teszi lehetővé ezt a tempójú növekedéset. A Facebook már elért egyfajta csúcsot a maga 133 millió amerikai felhasználójával 2011 végén. Ez a szám 2014-re meghaladhatja a 150 milliót is. Összehasonlításképp tavaly évvégén a Twitternek mindössze 24 millió felhasználója volt az Egyesült Államokban. 

US Facebook vs. Twitter Users, 2010-2014 (millions)


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés