Lady Gagával erősít az Amazon

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Amazon | Lady Gaga

2011.
05.26.
14:19

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon Lady Gaga új Born This Way albumát használja fel arra, hogy az Apple-lel versenyezzen a zeneipari eladásokban.

A e-kereskedelmi óriás nagymértékű kedvezményeket ad az albumra: a 99 centes egy napos akciót 6,99 dolláros ár követi, ami még mindig az általános 9 dolláros árazás alatt van. Eközben az iTunes-on 11,9 dollárárt lehet megvenni a Born This Way-t, 15,99-ért pedig ugyanezt, csak extrákkal. Az Apple a domináns kereskedő a zeneiparban, így megengedheti magának, hogy akár az átlagos ár fölé pozicionáljon, az Amazon viszont növelni szeretné részesedését a kereskedelemből.

Az Apple letölthető alkalmazás bolt modellje bevált az évek során a különböző iPodok és az iTunes összekapcsolásával. A felhasználók megszokták, hogy szinte bármit azonnal megvehetnek lejátszójukra. A szakértők szerint a Lady Gaga promóció csak rövid időre erősítheti az Amazon eladásait, hiszen az iTunes-on így is rengetegen fizettek az albumért, hogy ott teljes árat kellett fizetniük a 99 centes akció helyett.

Az Amazon akciójával árérzékeny vásárlókat tudott magához édesgetni. Míg ők 12,99-ért adják a lemez extra kiadását, addig az Apple 15,99-ért, de az még így is 4 napig vezette az iTunes eladásokat. Az Amazon listáján csak negyedik helyen állt, amit az olcsóbb verzió követett. A 99 centes diszkont ár egyébként meglepő, mert ugyan szokott ilyen akció lenni az áruházban, de maximum 3-5 dollárra viszik le az értéket. Ez meg is dobta az érdeklődést, ami az Amazon szervereit is lelassította.

Nem véletlen, hogy az Amazon ennyire fontosnak tartotta a Lady Gaga album megjelenését, hiszen a Born This Way-t tartják már most az idei év egyik bestseller-ének. Az első 24 órában a két online áruház nagyjából 250-350000 darabot értékesített belőle. Az Amazon azt is reméli, hogy az akcióval több embert nyerhet meg arra, hogy Cloud Drive és Cloud Player szolgáltatásaikat használják.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés