Lady Gagával erősít az Amazon

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Amazon | Lady Gaga

2011.
05.26.
14:19

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon Lady Gaga új Born This Way albumát használja fel arra, hogy az Apple-lel versenyezzen a zeneipari eladásokban.

A e-kereskedelmi óriás nagymértékű kedvezményeket ad az albumra: a 99 centes egy napos akciót 6,99 dolláros ár követi, ami még mindig az általános 9 dolláros árazás alatt van. Eközben az iTunes-on 11,9 dollárárt lehet megvenni a Born This Way-t, 15,99-ért pedig ugyanezt, csak extrákkal. Az Apple a domináns kereskedő a zeneiparban, így megengedheti magának, hogy akár az átlagos ár fölé pozicionáljon, az Amazon viszont növelni szeretné részesedését a kereskedelemből.

Az Apple letölthető alkalmazás bolt modellje bevált az évek során a különböző iPodok és az iTunes összekapcsolásával. A felhasználók megszokták, hogy szinte bármit azonnal megvehetnek lejátszójukra. A szakértők szerint a Lady Gaga promóció csak rövid időre erősítheti az Amazon eladásait, hiszen az iTunes-on így is rengetegen fizettek az albumért, hogy ott teljes árat kellett fizetniük a 99 centes akció helyett.

Az Amazon akciójával árérzékeny vásárlókat tudott magához édesgetni. Míg ők 12,99-ért adják a lemez extra kiadását, addig az Apple 15,99-ért, de az még így is 4 napig vezette az iTunes eladásokat. Az Amazon listáján csak negyedik helyen állt, amit az olcsóbb verzió követett. A 99 centes diszkont ár egyébként meglepő, mert ugyan szokott ilyen akció lenni az áruházban, de maximum 3-5 dollárra viszik le az értéket. Ez meg is dobta az érdeklődést, ami az Amazon szervereit is lelassította.

Nem véletlen, hogy az Amazon ennyire fontosnak tartotta a Lady Gaga album megjelenését, hiszen a Born This Way-t tartják már most az idei év egyik bestseller-ének. Az első 24 órában a két online áruház nagyjából 250-350000 darabot értékesített belőle. Az Amazon azt is reméli, hogy az akcióval több embert nyerhet meg arra, hogy Cloud Drive és Cloud Player szolgáltatásaikat használják.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mi értelme van az MTI-nek?

Rendhagyó dologra vállalkoztunk. Arra tettünk kísérletet, hogy megvizsgáljuk, milyen arányban hasznosulnak a Magyar Távirati Iroda által készített anyagok fontos hazai hírfelhasználó portálokon. Ami egyben természetesen a saját tartalom nagyságrendjére is utal.

Mi értelme van az MTI-nek? Mi értelme van az MTI-nek?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés