Küszöbön a Groupon-Foursquare házasság?

Szerző: blogger

Címkék: groupon | foursquare

2010.
12.14.
18:05

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A kattintásvadász cím valójában egy gondolatkísérletet takar, amit legutóbb az All things digital egyik állandó szerzője Liz Gannes publikált, azon törve a fejét, hogy mi lehet a mögött, hogy mind a Groupon mind pedig a Foursquare visszautasította az eddigi felvásárlási ajánlatokat.

Arra jutott, hogy a két cég akár egymásra is találhatna, hiszen amíg a Groupon egy jól működő üzleti modell alapján szállítja a vásárlói közösségeket a kereskedőkhöz, addig a Foursquare a lojalitást és magát a közösségi érzést, összetartást - és nem mellesleg a lekövethetőséget - erősítheti. Nyilván a két cég esetében nem beszélhetnénk az egyenlők egymásra találásáról, hiszen a Grouponnak 20 millió felhasználója és kétmilliárdnyi bevétele van, addig a Foursquare 5 milliónyi felhasználóra támaszkodik, egynem teljesen világos üzleti modell mentén. A Foursquare társalapítója Dennis Crowley már utalt is arra, hogy vannak üzletileg is kihasználható párhuzamok a két cég számára. Hogy aztán a következő Google növi-e ki magát az egyesülésből, vagy csak a Foursquare próbálja eladni magát egy feltörekvő, függetlenségét féltve őrző partnernek, egyelőre még nem világos. Talán jövőre kiderül.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Domainháború közeleg

Évtizedek óta kőbevésett szabályok uralták a domain piacot, csupán apróbb fejlődés, például újonnan létrejövő országoknak kiosztott domainek színesítették a palettát. Viszont a 2010-es évek elejére tervezett forradalmi változások napjainkban lettek aktuálisak, így már készülhetünk a nagy domainháborúkra.

Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés