Kuponoldalt vett az Axel Springer

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Axel Springer | kaufDa

2011.
03.03.
09:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A kaufDa Németország egyik vezető "promóció kereső" oldala. Segít megtalálni a vásárlóknak a lakóhelyük közelében lévő legjobb árakat, akciókat és mobil kupon lehetőségeket, így a cégeknek már nem kell katalógusokat kiküldeniük. De miért érdekli ez ennyire az Axel Springert?

A "promóció kereső" szolgáltatás nem tűnik túl érdekes üzletnek, az Axel Springer mégis 74,9 százalékos részesedést vásárolt magának a fent említett vállalkozásban, 40 millió dollár értékben. A történet mögött az áll, hogy nagy kiadók rettegnek a kaufDa, és a hozzá hasonló oldalaktól. Ezek ugyanis a hatalmas reklámbevételt jelentő kiskereskedelmi szegmenst célozzák meg, melynek hirdetései már így is egyre inkább átkerülnek az online felületekre.

A kaufDa-nak ráadásul mára központi szerepe lett a helymeghatározáson alapuló szolgáltatásokban, és forgalmának már 30 százaléka zajlik mobilon. A cég Navigator App-jét a német iPhone-ok 15, és iPad-ek 20 százalékára letöltötték, és ezzel hetekig vezette az alkalmazások népszerűségi listáját. A helyi alapon célzott hirdetések nagyon értékes vásárlóerőhöz jutnak el, ez pedig a kaufDa-nál 11 millió felhasználót jelent 12000 német településen.

A kaufDa értékét, mint hirdetési felület, 8 millió Euróra becsülik, indulása óta pedig (2008) 2010-re 25 százalékkal nőttek a bevételei. Az Axel Springer jó befektetést választott az újságok, és a meglévő webes platformok mellé, ellenőrizheti ezt a hirdetési felületet. És ezzel tarthatja kiskereskedelmi reklámbevételeit is.

A hazai piacon megyei napilapokat birtokló kiadó itthon számos portált is üzemeltet: női magazinokat, mint például a Glamour Online, vagy gazdasági oldalt, a Világgazdaság Online-t és megyei napilapok online verzióit is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés