Kuponoldalt vett az Axel Springer

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Axel Springer | kaufDa

2011.
03.03.
09:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A kaufDa Németország egyik vezető "promóció kereső" oldala. Segít megtalálni a vásárlóknak a lakóhelyük közelében lévő legjobb árakat, akciókat és mobil kupon lehetőségeket, így a cégeknek már nem kell katalógusokat kiküldeniük. De miért érdekli ez ennyire az Axel Springert?

A "promóció kereső" szolgáltatás nem tűnik túl érdekes üzletnek, az Axel Springer mégis 74,9 százalékos részesedést vásárolt magának a fent említett vállalkozásban, 40 millió dollár értékben. A történet mögött az áll, hogy nagy kiadók rettegnek a kaufDa, és a hozzá hasonló oldalaktól. Ezek ugyanis a hatalmas reklámbevételt jelentő kiskereskedelmi szegmenst célozzák meg, melynek hirdetései már így is egyre inkább átkerülnek az online felületekre.

A kaufDa-nak ráadásul mára központi szerepe lett a helymeghatározáson alapuló szolgáltatásokban, és forgalmának már 30 százaléka zajlik mobilon. A cég Navigator App-jét a német iPhone-ok 15, és iPad-ek 20 százalékára letöltötték, és ezzel hetekig vezette az alkalmazások népszerűségi listáját. A helyi alapon célzott hirdetések nagyon értékes vásárlóerőhöz jutnak el, ez pedig a kaufDa-nál 11 millió felhasználót jelent 12000 német településen.

A kaufDa értékét, mint hirdetési felület, 8 millió Euróra becsülik, indulása óta pedig (2008) 2010-re 25 százalékkal nőttek a bevételei. Az Axel Springer jó befektetést választott az újságok, és a meglévő webes platformok mellé, ellenőrizheti ezt a hirdetési felületet. És ezzel tarthatja kiskereskedelmi reklámbevételeit is.

A hazai piacon megyei napilapokat birtokló kiadó itthon számos portált is üzemeltet: női magazinokat, mint például a Glamour Online, vagy gazdasági oldalt, a Világgazdaság Online-t és megyei napilapok online verzióit is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés