Követik a Groupon példáját

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Groupon | tőzsde

2011.
11.07.
13:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Groupon pénteki sikeres tőzsdei debütálása hatására az elkövetkező hetekben kilenc cég fog a tőzsdére lépni, ám a kuponcég sikere nem lelkesítette fel a befektetőket az új befektetési lehetőségekkel kapcsolatban.

Az első napon Groupon papírok értéke 31%-ot emelkedve elérték a 26 dollárt, ami fontos a befektetők bizalmának megőrzéséhez, de nem csökkenti óvatosságukat.

A közeljövőben várhatóan kilenc cég fog a tőzsdére lépni. Mind 200 millió dollár alatt van, és korántsem övezi őket akkora érdeklődés mint a Groupont. Szerepel köztük két bio gyógyszerészeti cég, egy energiai vállalat csökkenő bevételekkel, valamint egy nem jövedelmet egyelőre nem termelő online kiskereskedő.

Mindössze két cég iránt mutatkozik némi érdeklődés: az adatbiztonsági szoftver vállalat, az Imperva és a helyi üzleteket értékelő honlap, az Angie's List keltette fel a befektetők figyelmét.

Habár az Imperva még soha nem volt nyereséges, az ügyfélkörükban benne van néhány a legnagyobb távközlési, banki és pénzügyi vállalatok közül, valamint tisztességes növekedést tudott produkálni 2011-ben. Az Angie's List bár nem  hozott pénzt a konyhára, a fogyasztók körében jól ismert márkának számít.

A befektetők figyelme változhat, ha az online játék fejlesztő Zynga bejelenti a tőzsdére lépést és elkezd befektetőket keresni. Várhatóan ez még idén megtörténik, azonban egyelőre nem hozták meg a végső döntést.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés