Követik a Groupon példáját

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Groupon | tőzsde

2011.
11.07.
13:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Groupon pénteki sikeres tőzsdei debütálása hatására az elkövetkező hetekben kilenc cég fog a tőzsdére lépni, ám a kuponcég sikere nem lelkesítette fel a befektetőket az új befektetési lehetőségekkel kapcsolatban.

Az első napon Groupon papírok értéke 31%-ot emelkedve elérték a 26 dollárt, ami fontos a befektetők bizalmának megőrzéséhez, de nem csökkenti óvatosságukat.

A közeljövőben várhatóan kilenc cég fog a tőzsdére lépni. Mind 200 millió dollár alatt van, és korántsem övezi őket akkora érdeklődés mint a Groupont. Szerepel köztük két bio gyógyszerészeti cég, egy energiai vállalat csökkenő bevételekkel, valamint egy nem jövedelmet egyelőre nem termelő online kiskereskedő.

Mindössze két cég iránt mutatkozik némi érdeklődés: az adatbiztonsági szoftver vállalat, az Imperva és a helyi üzleteket értékelő honlap, az Angie's List keltette fel a befektetők figyelmét.

Habár az Imperva még soha nem volt nyereséges, az ügyfélkörükban benne van néhány a legnagyobb távközlési, banki és pénzügyi vállalatok közül, valamint tisztességes növekedést tudott produkálni 2011-ben. Az Angie's List bár nem  hozott pénzt a konyhára, a fogyasztók körében jól ismert márkának számít.

A befektetők figyelme változhat, ha az online játék fejlesztő Zynga bejelenti a tőzsdére lépést és elkezd befektetőket keresni. Várhatóan ez még idén megtörténik, azonban egyelőre nem hozták meg a végső döntést.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mi értelme van az MTI-nek?

Rendhagyó dologra vállalkoztunk. Arra tettünk kísérletet, hogy megvizsgáljuk, milyen arányban hasznosulnak a Magyar Távirati Iroda által készített anyagok fontos hazai hírfelhasználó portálokon. Ami egyben természetesen a saját tartalom nagyságrendjére is utal.

Mi értelme van az MTI-nek? Mi értelme van az MTI-nek?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés