Parázs vitát várnak az internet szabályázásáról

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: konferencia | média törvény

2010.
11.15.
15:30

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A médiaszabályozással kapcsolatban eddig megszületett jogszabályok senkit sem hagytak közömbösen. Vannak, akik médiarabszolgaságról, láncra vert internetről beszélnek, mások arról, hogy végre rendezett világ épül az őskáosz romjain. A konferencián választ ígérnek többek között az MR2-Petőfi Rádió további sorsával vagy az MTI átalakításával kapcsolatos kérdésekre is.

Az ígéretek szerint a "Korrektúra 2010" konferencián a magyar médiavilág meghatározó személyiségei és véleményvezérei, politikusok és a gazdasági élet döntéshozói is szerepelnek majd. A szervezők szándékai szerint főként az egymásnak ellentmondó vélemények ütköznek majd a háromnegyed órás pódiumbeszélgetéseken.

"Úgy gondoljuk, hogy az internet "szabályozása" biztosan népszerű téma lesz, de legalább ekkora figyelem irányulhat a közmédiumok átalakításának terveire is. Több meg nem erősített hír jelent meg például az MR2-Petőfi Rádió további sorsával, vagy az MTI átalakításával kapcsolatban, de arról is egymásnak ellentmondásos információk láttak napvilágot, hogy lesznek-e reklámok a közmédiumokban" - mondta Sárosi Mona, az esemény ötletgazdája és főszervezője, aki hozzátette, hogy számítanak a hazai véleménynyilvánítókra, mert ők is segíthetnek tisztábban látni az új médiatörvénnyel kapcsolatos kérdésekben. 

Az internet ellenőrzésével kapcsolatos legfontosabb változásokkal kapcsolatban egyelőre még inkább csak az alapelvek ismertek. Ezek közül talán az a leghangsúlyosabb, hogy ha valaki a híreket "iparszerűen" szolgáltatja, arra hasonló szabályozás vonatkozik majd, mintha ezt bármilyen más platformon tenné. Amíg azonban egy magánlevél és egy újság között könnyű különbséget tenni, egy blog és egy hírportál között már sokszor nehezebb.

A médiaszabályozással kapcsolatban már most találhatnak információkat az érdeklődők a konferencia honlapján, ahol kérdéseket lehet feltenni a résztvevőkhöz, melyeket a beszélgetések utolsó részében a moderátorok tesznek fel pódiumon ülőket. Természetesen a rendezvényről is beszámolunk.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés