Kiszivárogtak az illegális pornóletöltők adatai

Szerző: digibiz

Címkék: adatvédelem | fájlcserélő | szerző jog

2010.
09.28.
14:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Pornófilmek illegális online megosztásával vádolt több ezer felhasználó személyes adatai szivárogtak ki a netre egy ügyvédi irodától. Az iroda és a torrentezők között múlt héten történt összecsapás, amikor az oldalak egymást hekkelték meg.

A lista több mint 5300 olyan felhasználójának nevét és címét tartalmazza, akiket azzal vádolnak, hogy jogtalanul osztottak meg az interneten pornófilmeket. A BBC híradása szerint az információk az ACS:Law nevű ügyvédi irodától szivárogtak ki, és a Pirate Bayen váltak elérhetővé. Az iroda az év elején szerepelt először a hírekben, amikor illegális letöltésekkel kapcsolatos, borsos kárpótlási díj befizetésére felszólító üzeneteket küldött ki teljesen ártatlan felhasználóknak is - adta hírül az Origo.
Múlt héten "A torrentesek betesznek a pornónak" című cikkünkben írtuk, hogy szerzői jogok megsértése címén 300 torrenthasználó ellen indított pert Illinoisban a Hard Drive Productions, a Lightspeed Media Corporation és a Millennium TGA. Az eset különlegessége az volt, hogy nem több ezer IP-cím mögött álló illegális felhasználót kellene megtalálni, hanem mindössze 300-at kellene azonosítani és személyes adataik birtokában perbe hívni. Így az internetszolgáltatók aligha élhetnek azzal a kifogással, hogy nincs kapacitásuk a felhasználók adatainak kiderítésére és azok kiszolgáltatására.
Ellencsapások

A Pirate Bay-en elérhető lista egy belső használatra szánt e-mail, melyhez mintegy ezer korábbi üzenetet csatoltak; ezek egyike tartalmazza a jogsértéssel vádolt felhasználók adatait és a cégvezető és munkatársai közt zajló üzenetváltásokat is. Az üzenetek azt követően váltak elérhetővé a letöltőoldalon, hogy a 4chan online fórum felhasználói támadást indítottak az ACS:Law weboldala ellen (ekkor szerepelt másodjára a hírekben) a társaság  illegális letöltések elleni kampányának megtorlásául. A támadás sikerrel járt, a RIAA és az MPAA (az amerikai lemez- illetve filmkiadó szövetség) weboldalai múlt hétvégén több alkalommal is elérhetetlenné váltak. Összesen 37 hullámban támadtak a kalózok, 16, illetve 21 órára kiütve a célpontok szervereit. A fájlcserélők azzal fenyegetőznek, hogy további fájlcsere-ellenes szervezetek kerülnek a célkeresztjükbe, ha a kiadók nem hagyják békén a torrentoldalakat. És közölték, hogy a következő támadást a brit zenekiadó szövetség, a BPI ellen szervezik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Itthon a repülőjegyek és hotelek árait összevető szájtok kora még nem jött el, de a műszaki cikkek, újabban pedig a drogériai termékek és élelmiszerek árai már számtalan portálon összemérhető. Megnéztük, hogyan és milyen elszámolás alapján működnek ezek az oldalak.

Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés