Kis növényhatározó a telefonon

Szerző: digibiz Forrás: Washington Post

Címkék: telefon | Leafsnap

2011.
06.09.
11:57

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Aki kíváncsi volt valaha arra, hogy milyen fák nőnek körülötte, de nem volt a kezében egy növényhatározó, most egy fénykép elkészítése után megtudhatja a Leafsnap segítségével.

Az iPhone-on és iPad-en elérhető alkalmazás a fényképen megjelenő fát azonosítja a Smithsonian Institution által létrehozott adatbázisban lévő fák közül a leghasonlóbbal, majd megadja a felhasználónak annak adatait. A felhasználók amellett, hogy megkapják a kívánt információkat, a fényképekkel segítenek felmérni a fák populációinak nagyságát is.

A Leafsnap adatbázisában jelenleg a Central Park és washingtoni Rock Creek Park fáinak adatait tárolja, de ezt nyáron szeretnék kiterjeszteni, hogy lasan egész Észak-Amerikát lefedjék. Az alkalmazást már több mint 150000-en töltötték le, és ez a szám csak nőhet, ha elkészül az androidos verzió is. 

John Kress, az alkalmazás egyik megalkotója, szerint ez egy nagyon jó módszer arra, hogy feltérképezzék a fafajták elterjedését, esetleg új fajokat találjanak, és ebben közreműködjenek az állampolgárok is. Ezzel ráadásul a felhasználók könnyen meg is tanulhatják felismerni az egyes fákat, amelyek körülveszik őket. Sok általános iskolai tanár Amerikában ősztől már a tananyagba is beépíteni az alkalmazás használatát. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés