Kínai cég perli a Motorolát

Szerző: digibiz Forrás: WashingtonPost.com / Digibiz.hu

Címkék: Huawei | Motorola

2011.
01.26.
14:04

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Huawei nevű kínai távközlési óriás összetűzésbe került az Egyesült Államok kormányával, miután az előbbi peres úthoz folyamodott, hogy leállítsa a Motorola szállításait, mert üzleti titkai felfedésétől tart.

Az ügy még tavaly kezdődött, amikor a Motorola eladta vezető telekommunikációs egységét a Nokia Siemens Networks-nek. A chicagói bíróságra hétfőn benyújtott anyag szerint állítólag a Huawei 878 millió dollár értékű eszközökben és vezetéknélküli hálózatokat érintő technológiában állapodott meg a Motorolával, amit a kínai vállalat 2000 óta fejlesztett - írja a The Washington Post.

A Huaweit aggasztja, hogy mindez a Nokia Siemens kezébe kerülhet, amely tavaly júliusban 1,2 milliárd dollárért szerette volna felvásárolni a Motorolát, de az üzlet végül politikai aggályok miatt meghiúsult. A panaszban azt kéri a kínai vállalat, hogy állítsák le a szállításokat, mert az jóvátehetetlen károkat okozhat nekik.

Régebben a kínai vállaltoknak nem kellett tartaniuk az ilyen megegyezésektől, mert mindent nyugaton fejlesztettek, mostanra azonban a legtöbb esetben már maguk végzik el a feladatokat. Mint korábban megírtuk, a Huawei reméli, hogy 2015-re a világ telekommunikációs szabadalmainak 15-20 százalékát birtokolja majd. Ez terveik szerint azt jelenti, hogy a telekommunikációs termékek, így a telefonok, laptopok, tabletek eladási árának 1,5 százaléka az ő zsebükben landol majd.

Tavaly a Motorola perelte be a Huaweit ipari kémkedés vádjával, miszerint egykori, kínai származású alkalmazottak között volt olyan, aki közvetlenül a Huawei felsővezetésének jelentett. A cég szóvivője szerint a két ügy nem függ össze egymással.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés