Kínában ötvenmillióan neteznek mobilról

Szerző: digibiz Forrás: MTI/digibiz.hu

Címkék: internet | online vásárlás | webshop | Kína

2010.
07.16.
10:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Kínában rohamosan nő az internet-társadalom létszáma: június végére 420 millió felhasználót regisztráltak. Az internet hálózati információs központ jelentése szerint ebből közel ötvenmillióan vannak azok, akik a mobiltelefonjukat használják internetezésre.

A tavaly decemberi adatokkal összehasonlítva fél év során 36 millióval többen lettek a világháló használói Kínában. Ami az internetezők összlakossághoz viszonyított arányát jelenti, 2009-ben ez 28,9 százalék volt, míg ma 31,8 százalék. Az internet hálózati információs központ (CNNIC) jelentése szerint a rapid emelkedést a mobiltelefonokon keresztül szörfölők számának jelentős emelkedése idézte elő.

Június végén 277 millió mobilos internetezőről számol be a statisztika, ők közel 66 százalékát teszik ki az összes internetezőnek. Számuk az idén 43 százalékot meghaladó mértékben nőtt, a tavalyi év végi helyzethez képest. Közel ötven millió kínai szinte kizárólag mobil telefonkészülékét használja internetezésre. A CNNIC felmérése a világhálóra alapuló üzlet, az elektronikus kereskedelem ugyancsak rendkívül gyors terjedéséről számol be. Az online kereskedésekben körülbelül 140 millió ember - az ország lakosságának 10 százaléka - vásárol. Az online fizetési szolgáltatásokat pedig 128 millióan veszik igénybe és 122 millióan használják az internetet banki tranzakciókhoz.

Igazán nem is meglepő, hogy ennyien neteznek Kínában, már ha csak abból indulunk ki, amiről a digibiz.hu is beszámolt május végén: a kínai elektronikus kiskereskedelem első számú platformján, a Taobaon , április végéig 1 millió 60 ezren regisztrálták magukat, vagyis nyitottak online kereskedést, amit egy hangcsoui (Hangzhou) székhelyű cég üzemeltet. 2005 októberében a Taobao célul tűzte ki, hogy öt éven belül egymillió "munkahelyet teremt" az internet segítségével. A vállalat statisztikája szerint az ország mind a 31 tartományából, illetve önálló városából és autonóm területéről találhatók működő üzlettulajdonosok.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés