Kína lesz az online vásárlás piacvezetője

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Kína | online kereskedelem

2012.
05.21.
12:33

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Több elemző jóslata szerint néhány éven belül Kína lehet a legnagyobb online piac a világon.

Tavaly az online kereskedelem 121 milliárd dollárnyi eladást generált Kínában, amely 66%-kal magasabb az előző évnél - adta hírül a Barclays Capital. A kínai e-kereskedelmi piac várhatóan a háromszorosára fog nőni az elkövetkező három év során, és 2015-re az árbevétel eléri a 420 milliárd dollárt. Ez 20%-kal lesz magasabb annál, mint amit az Egyesült Államoknak jósolnak.

Kinában mintegy 193 millió az online vásárlók száma, több mint bármely más országban. 2015-re a vásárlók 1000 dollárt fognak online költeni évente. Ez megegyezik azzal, amit jelenleg az Egyesült Államokban 170 millió online vásárló költ átlagosan évente. 2015-re az e-kereskedelem Kína kiskereskedelmi forgalmának több mint 8%-át fogja kitenni - a Boston Consulting Group számításai szerint. 

A szállítási költségek és a megbízhatóság is javult, különösképp a városias tengerparti településeken, ugyanakkor a piac meglehetősen koncentrált: becslések szerint Kína vezető online piactere, az Alibaba tulajdonában álló Taobao-n keresztül bonyolódik a tranzakciók 50%-a. 

Egy felmérés szerint a lakosság Kínában is ugyanazon három okból vásárol online. Egyrészt, mert több termékből válogathatnak, másrészt össze tudják hasonlítani az árakat egymással, harmadrészt pedig, mert kényelmes. 

Ugyanakkor az e-kereskedelem még egy fiatal iparág az országban. Habár többen vásárolnak online Kínában, mint az Egyesült Államokban, a penetráció jóval alacsonyabb a lakossághoz viszonyítva. A 1,3 milliárd lakosnak csupán a 14%-a vásárol interneten keresztül, míg ez az arány az USA-ban 54%. 

Elsősorban a bizalom hiánya tartja vissza a kínai vásárlókat, valamint a hiányos visszatérítési szabályok is gátolják a robbanásszerű növekedést.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés