Kína lesz az online vásárlás piacvezetője

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: Kína | online kereskedelem

2012.
05.21.
12:33

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Több elemző jóslata szerint néhány éven belül Kína lehet a legnagyobb online piac a világon.

Tavaly az online kereskedelem 121 milliárd dollárnyi eladást generált Kínában, amely 66%-kal magasabb az előző évnél - adta hírül a Barclays Capital. A kínai e-kereskedelmi piac várhatóan a háromszorosára fog nőni az elkövetkező három év során, és 2015-re az árbevétel eléri a 420 milliárd dollárt. Ez 20%-kal lesz magasabb annál, mint amit az Egyesült Államoknak jósolnak.

Kinában mintegy 193 millió az online vásárlók száma, több mint bármely más országban. 2015-re a vásárlók 1000 dollárt fognak online költeni évente. Ez megegyezik azzal, amit jelenleg az Egyesült Államokban 170 millió online vásárló költ átlagosan évente. 2015-re az e-kereskedelem Kína kiskereskedelmi forgalmának több mint 8%-át fogja kitenni - a Boston Consulting Group számításai szerint. 

A szállítási költségek és a megbízhatóság is javult, különösképp a városias tengerparti településeken, ugyanakkor a piac meglehetősen koncentrált: becslések szerint Kína vezető online piactere, az Alibaba tulajdonában álló Taobao-n keresztül bonyolódik a tranzakciók 50%-a. 

Egy felmérés szerint a lakosság Kínában is ugyanazon három okból vásárol online. Egyrészt, mert több termékből válogathatnak, másrészt össze tudják hasonlítani az árakat egymással, harmadrészt pedig, mert kényelmes. 

Ugyanakkor az e-kereskedelem még egy fiatal iparág az országban. Habár többen vásárolnak online Kínában, mint az Egyesült Államokban, a penetráció jóval alacsonyabb a lakossághoz viszonyítva. A 1,3 milliárd lakosnak csupán a 14%-a vásárol interneten keresztül, míg ez az arány az USA-ban 54%. 

Elsősorban a bizalom hiánya tartja vissza a kínai vásárlókat, valamint a hiányos visszatérítési szabályok is gátolják a robbanásszerű növekedést.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés