Amerikában a netes tulajdonok is bekerülnek a végrendeletbe

Szerző: digibiz Forrás: Origo.hu / digibiz.hu

Címkék: halál | gyász | hagyaték | temetés | internet

2010.
12.13.
14:34

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ma már az elhunyt után nem csak annak tárgyi hagyatékáról kell gondoskodni, hanem a netes felületekről is. Egy új amerikai törvény értelmében a Facebook és más netes fiókok, tárhelyek is a hagyaték részét képezik. Amerikában emellett egyre népszerűbbek azok az oldalak, ahol emléket állíthatnak az emberek elhunyt szerettüknek. Hazánkban egy startup vegyíti az új online technológiákat a temetkezéssel.

Az amerikai állam új törvénye szerint a hagyatéki végrehajtók rendelkezhetnek az elhunyt online fiókjai felett. Elérhetik, módosíthatják vagy akár meg is szüntethetik a különböző közösségi oldalakon gondozott profilokat, blogokat, képtárakat vagy játékokhoz kapcsolódó fiókokat. A novemberrel életbe lépett törvény azzal a szándékkal született, hogy felhívja a polgárok figyelmét a digitális javaikra. Arra, hogy nem csak a fizikai tárgyakról kell rendelkezniük, hanem a netes tulajdonaik sorsát is rendezniük kell végakaratukban.

googleRyan Kiesel, oklahomai képviselő szerint az új szabályozásra azért van szükség, mert az email és az online albumok kiszorítják a hagyományos leveleket és fényképalbumokat. "Potenciálisan több ezer képet és egyéb emléket hagyunk magunk után az interneten, már nem csak pár cipősdoboznyi fotó és irat marad az ember után" - mondta a képviselő.

Bármilyen morbid is első hallásra, de a halál is egyre jobban összefonódik az internettel, és egyre több oldal épül eköré.


Korábban megírtuk, hogy Amerikában egyre népszerűbbek azok a site-ok, amelyeken emléket állíthatunk elhunyt szeretteinknek. Magyarországon eltűntek a korai kísérletek, de úgy tűnik az emléklap.hu-ként indult Gyertyaláng modellje sikeres. Az üzleti modellekben alapvető az eltérés: a tengerentúlon egy konkrét összegért pontosan meghatározott módon emelik ki az emlékhelyet, itthon sajátos "verseny" zajlik azért, hogy az elhunytak emléke minél láthatóbbá váljon. A gyászportál.hu virtuális emlékfalat működtet.

Egy májusi konferencián bemutatkozott a temetkezes.hu is. A debreceni köztemető weboldalaként funkcionáló szolgáltatásukat amerikai példa alapján indították. Egyfajta webshopként gondolnak az oldalra a fejlesztők. Nem kisebb célt tűztek ki maguknak, mint a temetkezési szokásaink megreformálását. A felhasználó többek között sírgondozást, online szertartást, és előre szerkesztett gyászjelentést rendelhet oldalukon.
    
1 hozzászólás 

2010.
12.15.
11:32

peter
http://www.ketesaruk.hu/ketesaruk_videoteka/money-fix---megdobbento-film-a-penz-illuzio-rabsagarol-
http://www.viddler.com/explore/shigemori/videos/6/


http://www.eleg.hu/index_play.html

http://www.falura.hu/
Hívja fel ismerőse figyelmét
Ébesszük rá a világot magunk körül a problémák létezésének okaira és hogyan lehet valóban megoldani őket egyszer és mindenkorra.
Kérjük másoljátok, osszátok meg, népszerűsítsétek és támogassátok ezt a videót. Terjesszük és informáljuk a világot!

http://www.ketesaruk.hu/ketesaruk_videoteka/money-fix---megdobbento-film-a-penz-illuzio-rabsagarol-

Money Fix - Megdöbbentő film a "pénz illuzió" rabságáról
2010. november 23. - 4 hozzászólás
Keresőszavak: Életközösség egyensúlya, Globális válság, Globalizmus, Ökológia, Ökológiai Gazdálkodás

Csak Gondolkodni képes Nézőinknek ajánljuk - különös tekintettel eladósodott honfitársaink százezreire!

Egy megrendítő és leleplező élmény a mai modern "pénz" emberiséget elpusztító jövőjéről, és a megoldásról is!

Lehet e ma újból humán-ökológiailag önfenntartó szerepe a pénznek? És milyen pénz az? No, erről szól a film. Erről is.

Van tehát megoldás! - És ha volt türelme Önnek is megnézni e megrázóan őszinte filmet, akkor már egy lépést meg is tett érte...

A megoldás pedig a pénz eredeti - még a természeti folyamatokkal összhangban lévő - szerepének visszaállítása. A pénz ma nem csereeszköz. A MAI Pénz összeomlana, ha mindenki vissza tudná fizetni az adósságát.

A pénz ma nem más, mint kamat-virtualizáció! Valaha a pénz a kölcsönös emberi tevékenység egyenlegét volt hívatott szolgálni.
http://www.ketesaruk.hu/ketesaruk_videoteka/money-fix---megdobbento-film-a-penz-illuzio-rabsagarol-
Videótalálatok a következőre: a pénz mint adósság
http://www.viddler.com/explore/shigemori/videos/6/

A magánbankrendszer által előállított pénzkínálat segítségével koncentrálódik a vagyon és a hatalmi befolyás. Eddig is háztartásonként évi 1MFt-nyi értéket adtunk át a bankrendszernek azért, hogy a pénzkínálatot (=jeleket) előállítsa. Ez nagyrészt a magasabb árakban és alacsonyabb bérekben bújt meg - a legtöbb ember számára nem érthető, de nagyon is érezhető módon - kisrészt pedig az adókban jelent meg. Most éppen súlyos gazdasági válságot okoz (aminek még éppen csak az elején vagyunk). A szükséges pénzkínálatot kb. 1/100 ennyiért létre tudjuk hozni. Ráadásul ez a válság egyetlen érdemi kezelése, ami a környezeti és társadalmi érdekeket figyelembe veszi. Az állami látszatkezelés (lásd "Válságkalauz") a figyelmet a probléma gyökeréről elterelni igyekszik, és "megoldása" (mely folytatja a kamattámogatásos baromságot) a további hatalom és vagyonkoncentrációt szolgálja - ami más szavakkal: a társadalom még súlyosabb kiszolgáltatottsága
A harmadik probléma a tömegmanipuláció. A média és az oktatás manipulációja tette lehetővé, hogy hibás magyarázatokkal elterelje a lényegről a figyelmet, és a pénzoligarchia hatalmának (= a társadalom kiszolgáltatottsága) növekedése felé vezető irányba állítsa a politikai / közösségi / viselkedési / tudományos folyamatokat

. Terjesszük és informáljuk a világot! . Terjesszük és informáljuk a világot! . Terjesszük és informáljuk a világot! . Terjesszük és informáljuk a világot! . Terjesszük és informáljuk a világot!
http://www.falura.hu/
http://www.zeitgeisthungary.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=7

Új mûfajjal jelentkezik Az EzVanKiadó. Ghislaine tanácsára elkészíttettük A Pénz Mint Adósság címû film magyar változatát. A kanadai festõmûvész és videografikus Paul Grignon alkotása a pénz keletkezésének eddig nagyon gondosan eltitkolt mechanizmusát mutatja be, mindenki által jól érthetõ módon. Mert a forgalomban lévõ pénz mindössze 5 százalékát bocsájtja ki az állam. Hol és hogyan keletkezik a többi? Kikbõl áll az a hatalom, ami az egyre növekvõ, visszafizethetetlen adósságok révén markában tartja az államoktól kezdve a vállalkozásokon, háztartásokon keresztül az embereket? A rohamosan közelgõ világgazdasági összeomlás elkerülhetetlen. A bankok, kezdve a kisebbekkel, csõdbe mennek. Utolsó szalmaszálként hamarosan rövid határidõre visszahívják kintlévõségeiket. A fizetni képtelen túlnyomó többségtõl elveszik jelzálogként felajánlott ingó és ingatlan vagyonát. A kisemmizett, éhezõ nincstelen tömegek végsõ kétségbeesésükben az utcára özönlenek fosztogatni, rombolni. A karhatalom szétzúzza, kegyetlenül földbedöngöli õket, s a megfélemlített emberek rabszolgasága a becsippeléssel kiteljesedik. A kérdés csak az: mi lesz utána? Az orweli önkény tébolya, vagy egy megtisztult, ésszerû, emberséges világ? Rajtunk múlik. A minket nyomorba kergetõ pénzügyi rendszer kíméletlen, alattomos, rejtett mozgatórugóit tárja föl ez a film, sõt járható kiutat mutat. Errõl a médiában és az oktatásban eddig soha egyetlen szót sem ejtettek. Nem véletlenül. Kihagyhatatlan élmény a megismerés útján. Ezvankiadó minõség.


Küldd el mindenkinek, aki fontos neked és tudd
http://www.youtube.com/watch?v=1JE-IPKzUtY

Ha nem szakítod meg
ezt a láncot,
akkor holnap legyél felkészülve
életed legnagyobb
sokkjára.. Küldd el ezt az e-mailt 25
embernek 25
percen
belül.
ÉN RÁD IS GONDOLTAM!
http://www.falura.hu/
http://www.eleg.hu/
http://www.ideje.hu/
http://drabikjanos.com/
http://www.zeitgeisthungary.com/
http://www.kulturaliskreativok.cc/
http://www.magyarokszovetsege.hu/
http://www.forradalommost.hu/
http://www.ezvankiado.hu/
http://www.viddler.com/explore/shigemori/videos/6/
http://www.kekfrank.hu
http://www.koronakor.hu/pilis.php

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés