Ki áll a Groupon mögött?

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Groupon

2011.
06.06.
16:25

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Eric Lefkofsky az az ember, aki 4 milliárd dolláros haszonra tehet szert a Groupon tőzsdei kereskedésével. Elég hihetetlen, hogy ő valamikor azzal kezdte üzleti karrierjét, hogy szőnyegeket árult az utcán.

A 41 éves Lefkofsky volt az első befektető, aki 2008-ban 1 millió dollárt adott a Grouponnak. 21 százalékos részesedésével a részvényekből Lefkofsky a többségi tulajdonos, és azért került most a figyelem középpontjába, mert a Groupon tőzsdei eredményeivel a befektetett 1 millió most nagyjából 4 milliárdot érhet. Azonban a Grouponnal jött lottónyereményszerű bevétel nem az első siker, amit Lefkofsky a technológiai iparban elért. Változatos eredményekkel vett meg majd adott el vállalkozásokat, miközben kialakult fő üzleti elve: lépj be gyorsan növekvő piacora, változtass startégiát, ha valami nem működik, ehhez pedig tájékozódj az aktuális kutatási eredményekből.

Lefkofsky karrierje akkor kezdődött, amikor még a Michigan egyetemre járt, dobta a barátnője (ismerős lehet a sztori, ha Zuckerbergre gondolunk), és keresett valamit, amivel elfoglalhatja magát. Egyik barátja apjának a cége által eldobhatónak ítélt szőnyegeket kezdett el árulni, főleg diákoknak, olcsón. Nem sokba telt, hogy több egyetemre kiterjesztette az üzletét, és még tanulóként már százezer dollárt keresett egy év alatt. Azt mondja itt jött rá hogy van tehesége az üzlethez, ezzel pedig valószínűleg nem volt egyedül. Később barátjával Brad Keywellel több cégbe is befektettek, mint az InnerWorkings, melyek tőzsdére menetelével milliókat kerestek. Eközben Lefkofsky megismerte Andrew Mason-t a Groupon kitalálóját. Ő lett Mason mentora és segítője, és társával megegyeztek, hogy 1 milliót adnak a fejlesztésére. 

Lefkofsky szerint a Grouponnal jött siker nem változtat sokat az életvitelén, hiszen a korábbi üzleti bevételei miatt már nem élt rosszul. Inkább folyamatosan dolgozik azzal a nagyjából 20 céggel, melyben részesedései vannak, és figyel saját vállalkozására a LightBank-re, melyet Keywellel alapítottak, miközben Chicago mellett tovább gyűjtik a kortárs művészeti alkotásokat feleségével.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés