Keveslik az eBay teljesítményét

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: eBay

2011.
10.21.
13:18

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A növekedésről beszámoló eBay karácsonyra is rekordbevételt vár, de a vállalat optimizmusát nem osztják a befektetők.

A vállalat részvényei több mint 4 százalékkal zuhantak annak ellenére, hogy az eBay 14 százalékos nettó jövedelem növekedésről számolt be - köszönhetően a vállalat okostelefon és táblagép applikációjának.

John Donahoe, vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat az elmúlt két év ünnepi időszakában is jól szerepelt a gyenge gazdasági helyzet ellenére is. A júliustól szeptemberig tartó időszakban az eBay 491 millió dollár bevételhez jutott, ez tavaly még csak 432 millió dollár volt.

A társaság egy részvényre jutó eredménye 0,48 dollárra rúgott a speciális tételek hatásait kiszűrve, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. A bevétel 32 százalékkal nőtt 3 milliárd dollárra, ami túlmutat az előre megjósolt 2,9 milliárdon.

A hagyományos aukciós üzletág és az online fizetési szolgáltatások terén is növekedést ért el a vállalat: aukciós tevékenységéből származó bevételei 17 százalékkal bővültek, a PayPal bevételei pedig 32 százalékkal 1,11 millárd dollárra.

Az eBaynek 98,7 millió regisztrált felhasználója volt a negyedév végén, amely 6 százalékkal több mint előző év ugynezen időszakában. 

A már futó negyedévet nézve, amely az ünnepi vásárlási szezont is magába foglalja, az eBay várható nettó bevétele 3,20 milliárd dollár és 3,35 milliárd dollár között lesz. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés