Keveslik az eBay teljesítményét

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: eBay

2011.
10.21.
13:18

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A növekedésről beszámoló eBay karácsonyra is rekordbevételt vár, de a vállalat optimizmusát nem osztják a befektetők.

A vállalat részvényei több mint 4 százalékkal zuhantak annak ellenére, hogy az eBay 14 százalékos nettó jövedelem növekedésről számolt be - köszönhetően a vállalat okostelefon és táblagép applikációjának.

John Donahoe, vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat az elmúlt két év ünnepi időszakában is jól szerepelt a gyenge gazdasági helyzet ellenére is. A júliustól szeptemberig tartó időszakban az eBay 491 millió dollár bevételhez jutott, ez tavaly még csak 432 millió dollár volt.

A társaság egy részvényre jutó eredménye 0,48 dollárra rúgott a speciális tételek hatásait kiszűrve, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. A bevétel 32 százalékkal nőtt 3 milliárd dollárra, ami túlmutat az előre megjósolt 2,9 milliárdon.

A hagyományos aukciós üzletág és az online fizetési szolgáltatások terén is növekedést ért el a vállalat: aukciós tevékenységéből származó bevételei 17 százalékkal bővültek, a PayPal bevételei pedig 32 százalékkal 1,11 millárd dollárra.

Az eBaynek 98,7 millió regisztrált felhasználója volt a negyedév végén, amely 6 százalékkal több mint előző év ugynezen időszakában. 

A már futó negyedévet nézve, amely az ünnepi vásárlási szezont is magába foglalja, az eBay várható nettó bevétele 3,20 milliárd dollár és 3,35 milliárd dollár között lesz. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés